Politiet klarer ikke håndtere mengden IKT-kriminalitet

Illustrasjonsbilde. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Politiet har ikke nok kompetanse til å håndtere bredden og mengden av IKT-kriminalitet, erkjenner Politidirektoratet.

– Det setter oss i en sårbar situasjon, fordi mottiltakene ikke nødvendigvis er på plass, forklarer Øyvind Buraas, seksjonssjef i Politidirektoratet (POD) til Aftenposten.

Ifølge avisen utsettes norske virksomheter daglig for tusenvis av fiendtlige eposter. Et selskap mottok 6.000 eposter på én time.

– Slike saker etterforskes sjelden, og i de tilfellene det iverksettes etterforskning, kommer den ofte for sent i gang, heter det i rapporten Trusler og utfordringer innen IKT-kriminalitet. Trusselvurderingen er utarbeidet av Kripos og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) for POD.

– Som organisasjon snur vi oss ikke raskt nok sammenlignet med kriminelle, svarer politiinspektør Thomas Stærk hos POD.

Han påpeker at politiet har personer og miljøer med spisskompetanse. Blant annet er flere personer med teknologisk utdannelse rekruttert fra andre sektorer og IKT er blitt en større del av politiutdanningen.

– Men fordi disse truslene treffer oss så bredt som trusselvurderingen beskriver, så mangler vi noe kompetanse for å håndtere bredden og mengden, sier han.

(©NTB)


Publisert: des 3, 2017 @ 3:19 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.