Oslo 20171102. Illustrasjonbilde av jente som skriver på en iPhone mobil/smartphone. Modellklarert. Foto: Mia Oshiro Junge / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tyske myndigheter vil tvinge IT-selskaper og bilprodusenter til å gi etterretningstjenester tilgang til privatbiler, datamaskiner og telefoner.

Tysklands innenriksminister Thomas de Mazière har ytret at “tredjeparter har et juridisk ansvar for hemmelig overvåkning”, rapporterer Redaktions Netzwerk Deutschland.

Dette kommer i kjølvannet av at det har blitt stadig vanskeligere å hacke elektroniske enheter. Produsenter har utviklet mer sofistikerte metoder for å beskytte privatlivet til brukerne. Blant annet kan enkelte nøkler til moderne biler gjøre bileieren oppmerksom på at den parkerte bilen rører seg.

Funksjoner som denne vil Tysklands innenriksminister kunne deaktivere.

– Innenriksministerens planer høres ut som et Orwellisk mareritt. Snart vil alle leiligheter i Tyskland være utstyrt med enheter som er potensielt utstyr for avlytting, sier de Grønnes Konstantin von Notz til Der Spiegel.

– Vi må tenke godt igjennom det faktum at vi er et land med to diktaturer i sin nylige historie, legger han til.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]