OSLO 20010206: Oslo tinghus, C.J. Hambros plass i Oslo Sentrum. Rettsal 207, dommerens klubbe på skrivebordet. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Ifølge en uttalelse fra aktor er de pågrepne tidligere tjenestemenn i den bosniske hæren, i de territorielle forsvarsstyrkene og i innenriksdepartementet.

De 13 bosnjakene (bosniske muslimene) er mistenkt for drap, tortur, voldtekt, forfølgelse og utvisninger rettet mot flere titall bosniske serbere i Konjic-regionen, i det sørlige Bosnia.

Ifølge politiet ble de mistenkte pågrepet i Konjic og i hovedstaden Sarajevo.

I forrige måned ble Edhem Zelic, et tidligere medlem av bosnjakiske styrker, dømt til ni års fengsel av en domstol i Sarajevo. Zelic jobbet på en interneringsleir for bosniaserbere i Konjic under krigen.

Bosnias borgerkrig varte fra 1992 til 1995. Krigen krevde 100.000 liv, mens 2.2 millioner mennesker ble fordrevet.

NTB-AFP

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]