Foto: AP Photo/Matthias Schrader

En leder i det tyske ytre høyre-partiet AfD sier Angela Merkels innvandringspolitikk har gjort henne til «den største lovbryteren i tysk etterkrigshistorie».

Beatrix von Storch, som representerer Lübeck, ble på helgens partimøte gjenvalgt som nestleder i Alternativ for Tyskland (AfD). Hun benyttet anledningen til å lange ut mot statsminister Angela Merkel og sier Merkels tid som landets leder går mot slutten. Von Storch sier Merkels beslutning om å la flere hundre tusen migranter slippe inn i landet i 2015 og 2016 gjør henne til «den største lovbryteren i Tysklands etterkrigshistorie».

AfD avsluttet sin partikongress søndag, en kongress der partiet anses for å ha tatt enda et skritt mot høyre etter at Alexander Gauland ble valgt til partileder sammen med Jörg Meuthen. Begge to tilhører den mer nasjonalistiske delen av partiet.

Gauland er også en av partiets to parlamentariske ledere. Ved valget i september fikk AfD nesten 13 prosent av stemmene og sikret seg over 90 plasser i nasjonalforsamlingen.

NTB-DPA (©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]