Ulf Leistein (FrP) under åpen høring i Stortingets kontroll-og konstitusjonskomite i riksrevisjonens undersøkelse av oppfølging av objektsikring. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

At Venstre og KrF støtter forslaget som kan hindre Carl I. Hagen i å få en plass i Nobelkomiteen, vil få følger, advarer Frps Ulf Leirstein.

Han påpeker overfor VG at de to sentrumspartiene og regjeringspartiene Høyre og Frp var enige om å samarbeide om konstitueringen av Stortinget. Likevel går altså de to sentrumspartiene sammen med resten av opposisjonen om nye regler som kan sette en stopper for Frps Nobel-kandidatur.

– Vi har vår kandidat, og vi har én plass. Vi vil fremme Carl I. Hagen. Jeg tar utgangspunkt i at han blir valgt. Hvis ikke, har vi en ny situasjon på Stortinget som vi må ta konsekvensen av, sier Leirstein til avisen.

annonse

Han viser til at det er flere verv som skal fordeles før jul, inkludert ny riksrevisor. På spørsmål om saken påvirker sonderingene om Venstre skal inn i regjering, svarer han slik:

– Jeg kommenterer ikke regjeringsforhandlingene. Det gjør Siv Jensen. Men du kan gjøre regnestykket selv. Det er noen av oss som er svært irriterte nå.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon