Oslo 20171204. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum på Stortinget mandag da det ble vedtatt en hastebehandling av nye regler for valg til Nobelkomiteen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Senterpartiet mener tida er inne for en ny vurdering av den totale beredskapssituasjonen i Norge og foreslår å sette ned en egen kommisjon.

Den nye totalberedskapskommisjonen bør få ansvar for å vurdere både forsvarsevnen, helseberedskapen, matberedskapen og sammenhengen mellom disse, mener partiet.

– Det er gått lang tid siden Norge har hatt en grundig gjennomgang av alle deler av vår beredskap, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum, som understreker at mange sektorer og organisasjoner har blitt bedre på sårbarhet og beredskap innenfor sitt eget område.

– Men jeg tror fortsatt ikke at vi er gode nok til å se samfunnets totale ressurser i sammenheng, på tvers av sektorer. Hovedoppgaven til en ny totalberedskapskommisjon er å vise hvordan vi kan bruke samfunnets totale ressurser best mulig for å skape god beredskap for ulike krisesituasjoner, sier han.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]