NATO Secretary General Jens Stoltenberg speaks during a media conference after a meeting of the Nato-Russia Council at NATO headquarters in Brussels on Thursday, Oct. 26, 2017. (AP Photo/Virginia Mayo)
annonse

En krig med Nord-Korea vil bli en katastrofe med konsekvenser for hele verden, advarer NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

annonse

– Krig i denne regionen vil være en katastrofe med globale konsekvenser. Ikke bare for regionen, men for hele verden, sier Stoltenberg.

annonse

Situasjonen i Nord-Korea blir et viktig tema når utenriksministrene i NATO samles til møte i Brussel tirsdag og onsdag.

Den siste tida har spenningen økt, fastslår NATO-sjefen.

– Det skyldes Nord-Koreas uforsiktige og uansvarlige oppførsel. De tester atomvåpen. De tester raketter. Og vi ser at rakettene har en slik rekkevidde at de kan nå Europa og Nord-Amerika. Det er grunnen til at vi nå må legge maksimalt press på Nord-Korea, sier han.

annonse
annonse

Han fastslår at politisk, diplomatisk og økonomisk press – spesielt gjennom full håndheving av sanksjonene som er vedtatt mot landet – er nødvendig for å få nordkoreanerne tilbake til forhandlingsbordet.

Samtidig forsvarer Stoltenberg den store luftforsvarsøvelsen USA nå gjennomfører sammen med Sør-Korea. Grunnen er at slike øvelser avskrekker Nord-Korea fra å gå til væpnet konflikt.

– De sender et klart budskap om at USA er på plass, og at USA har evne og vilje til å forsvare sine allierte, sier Stoltenberg.

annonse
Reklame

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.