Armed police stand guard at the scene of a suspected terrorist attack during a pop concert by US star Ariana Grande in Manchester, northwest England on May 23, 2017. / AFP PHOTO / Paul ELLIS

22. mai i år ble 22 personer drept, mange av dem barn, og 59 såret da en selvmordsbomber utløste en sprengladning etter en konsert i Manchester Arena.

En uavhengig gransking, bestilt av innenriksminister Amber Rudd, viser at angrepet kunne blitt unngått om etterretningsinformasjon MI5 satt på i forkant av angrepet, ble håndtert bedre. Etterretningsinformasjonen ble ikke etterforsket av verken britisk politi eller etterretning.

Granskingen ble offentliggjort tirsdag av advokaten David Anderson, men rapporten avslører ikke hva slags etterretningsinformasjon MI5 satt på i forkant av angrepet.

NTB-AP

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]