Koalisjon: Færre enn 3.000 IS-krigere igjen i Irak og Syria

Gamlebyen i den irakiske storbyen Mosul fotografert i sommer etter at USA-støttede styrker jaget IS ut derfra. Den nesten ni måneder lange offensiven kostet mange sivile menneskeliv og la store deler av Mosul i grus. Foto: Felipe Dana / AP / NTB scanpix

De gjenværende medlemmene kjemper for å beholde en håndfull tynt befolkede lommer – i sterk kontrast til de enorme landområdene IS i sin tid erobret i 2014.

– De nåværende anslagene er at det er færre enn 3.000 Daesh-krigere igjen – de er fortsatt en trussel, men vi kommer til å fortsette å støtte våre partnerstyrker for å bekjempe dem, sier Ryan Dillon.

Han er talsmann i den USA-ledede koalisjonen mot IS og bruker det alternative navnet på ekstremistgruppa.

Irakiske regjeringsstyrker får luftstøtte fra koalisjonen i en offensiv med mål om å ødelegge IS’ siste tilholdssteder i ørkenområdene vest i landet.

I Syria har IS lidd nederlag under separate storoffensiver fra russiskstøttede regimestyrker og USA-støttet kurdisk milits i provins Deir al-Zor. IS antas nå bare å kontrollere en tynn remse syrisk land langs elva Eufrat.

NTB-AFP

(©NTB)


Publisert: des 5, 2017 @ 10:28 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.