2017 AP YEAR END PHOTOS - In this aerial photo, a thick layer of brown dust covers the old city of Mosul, Iraq, on the bank of the Tigris river on July 10, 2017. Iraq's U.S.-backed forces succeeded in wresting Mosul from the Islamic State group but at the cost of enormous destruction. The nearly 9-month fight culminated in a crescendo of devastation _ the blasting of the historic old city to root out the militants' final pockets. (AP Photo/Felipe Dana)
Del saken
  •  
  •  
  •  

De gjenværende medlemmene kjemper for å beholde en håndfull tynt befolkede lommer – i sterk kontrast til de enorme landområdene IS i sin tid erobret i 2014.

– De nåværende anslagene er at det er færre enn 3.000 Daesh-krigere igjen – de er fortsatt en trussel, men vi kommer til å fortsette å støtte våre partnerstyrker for å bekjempe dem, sier Ryan Dillon.

Han er talsmann i den USA-ledede koalisjonen mot IS og bruker det alternative navnet på ekstremistgruppa.

Irakiske regjeringsstyrker får luftstøtte fra koalisjonen i en offensiv med mål om å ødelegge IS’ siste tilholdssteder i ørkenområdene vest i landet.

I Syria har IS lidd nederlag under separate storoffensiver fra russiskstøttede regimestyrker og USA-støttet kurdisk milits i provins Deir al-Zor. IS antas nå bare å kontrollere en tynn remse syrisk land langs elva Eufrat.

NTB-AFP

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]