OSLO 20171113. Finansminister Siv Jensen (Frp). Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har blitt enige om at det skal holdes høring om konflikten i Statistisk sentralbyrå (SSB).

– Vi har blitt enige om at vi åpner sak, og vi kommer til å sende finansministeren brev om det. Jeg har blitt valgt som saksordfører. Da blir det høring for sannsynligvis de mest involverte, finansministeren og Christine Meyer, men vi skal også diskutere hvilke andre, sier komiteens leder, Dag Terje Andersen (Ap) til VG.

Et tilstrekkelig antall komitémedlemmer hadde på forhånd varslet at de ønsket at det opprettes kontrollsak og avholdes høring for å komme til bunns i feiden mellom finansminister Siv Jensen (Frp) og avgått SSB-sjef Christine Meyer. Først ute var SVs Torgeir Knag Fylkesnes

annonse

– Det er problematisk at finansministeren gir en annen versjon av hva som har skjedd og ikke skjedd, enn hva Meyer og andre har gitt, sa Fylkesnes til NTB i forrige uke.

Komitéleder Dag Terje Andersen (Ap) sa mandag til VG at han under tirsdagens møte ville foreslå at det inviteres til høring. Komiteen har såkalte mindretallsrettigheter, som innebærer at det er tilstrekkelig at fire av ti komitémedlemmer slutter opp om kravet om å opprette en kontrollsak.

Finansminister Siv Jensen (Frp) har i to omganger svart på en rekke spørsmål fra kontroll- og konstitusjonskomiteen. Ved begge anledninger har avgått SSB-direktør Christine Meyer bestridt Jensens forklaringer og beskrivelser.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon