OSLO 20171113. Finansminister Siv Jensen (Frp). Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har blitt enige om at det skal holdes høring om konflikten i Statistisk sentralbyrå (SSB).

– Vi har blitt enige om at vi åpner sak, og vi kommer til å sende finansministeren brev om det. Jeg har blitt valgt som saksordfører. Da blir det høring for sannsynligvis de mest involverte, finansministeren og Christine Meyer, men vi skal også diskutere hvilke andre, sier komiteens leder, Dag Terje Andersen (Ap) til VG.

Et tilstrekkelig antall komitémedlemmer hadde på forhånd varslet at de ønsket at det opprettes kontrollsak og avholdes høring for å komme til bunns i feiden mellom finansminister Siv Jensen (Frp) og avgått SSB-sjef Christine Meyer. Først ute var SVs Torgeir Knag Fylkesnes

– Det er problematisk at finansministeren gir en annen versjon av hva som har skjedd og ikke skjedd, enn hva Meyer og andre har gitt, sa Fylkesnes til NTB i forrige uke.

Komitéleder Dag Terje Andersen (Ap) sa mandag til VG at han under tirsdagens møte ville foreslå at det inviteres til høring. Komiteen har såkalte mindretallsrettigheter, som innebærer at det er tilstrekkelig at fire av ti komitémedlemmer slutter opp om kravet om å opprette en kontrollsak.

Finansminister Siv Jensen (Frp) har i to omganger svart på en rekke spørsmål fra kontroll- og konstitusjonskomiteen. Ved begge anledninger har avgått SSB-direktør Christine Meyer bestridt Jensens forklaringer og beskrivelser.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]