Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Striden omkring valg av representanter til Nobelkomiteen handler ikke om prinsipper, men om personen Carl I. Hagen, ifølge Frps Hans Andreas Limi.

– Det blir mer og mer klart at denne saken ikke handler om prinsipper, men om person og Frps kandidat til Nobelkomiteen, sa Fremskrittspartiets parlamentariske leder da saken ble debattert i Stortinget tirsdag.

– Ingen har våget å si det rett ut, men det er nok det dette handler om, la Limi til.

annonse

Stortinget vedtar tirsdag etter alt å dømme et forslag om at verken stortingsrepresentanter eller vararepresentanter kan velges til Nobelkomiteen.

– Hastebehandlingen er det foreløpig siste forsøket i rekken på å frata Frp partiets forslagsrett på medlemmer i Nobelkomiteen, sa Limi.

Han mener Stortinget nå etablerer et eget regelverk for Frp.

annonse

– Det er blitt sagt at man ikke ønsker en politisering. Da tror jeg vi trygt kan konkludere med at det er nettopp det Ap har oppnådd med den holdningen de har vist i dette prinsipielle spørsmålet, sa Frps parlamentariske leder.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon