Sweden's newly appointed Minister for Home Affairs and Justice Morgan Johansson attends a news conference at Rosenbad, the Swedish government headquarters, in Stockholm, Sweden July 27, 2017. TT News Agency/Erik Simander via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN.

Sveriges regjering ønsker å forby offentlig bruk av dokumentdatabasen Lexbase til å identifisere gjerningsmennenes etniske opprinnelse.

Ifølge den svenske regjeringen er nemlig informasjon om kriminelles bakgrunn for sensitivt for offentligheten. Tidligere var Lexbase beskyttet under den svenske ytringsfrihetsloven, men ny lovgivning kan begrense hvilke data de får lov til å dele med befolkningen. Dette rapporterer Dagens Industri.

– Journalistisk virksomhet skal ikke påvirkes av forbudet, sier Morgan Johansson (S) uten å spesifisere hva han legger i det. Hvilke søketjenester som skal være tilgjengelig kaller han et “tilpasningsspørsmål”.

Svenske myndigheter har i årevis forsøkt å stanse forskning på kriminelles etniske opprinnelse. Det har vært vanskeligere å dokumentere kriminalitet begått av svensker, enn av personer med utenlandsk bakgrunn.

Politimannen Peter Springare har hevdet at et flertall av alvorlige kriminelle handlinger begås av mennesker med innvandrerbakgrunn.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.