Oslo 20151210. Fengslingsmøte av Ubaydullah Hussain. Islamisten Ubaydullah Hussain (30) framstilles i dag for fengsling, siktet for trusler og for å ha forsøkt påvirket vitner. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Ti års fengsel for Ubaydullah Hussain var aktoratets påstand under prosedyren i ankesaken i Borgarting lagmannsrett onsdag.

Ifølge aktoratet spilte Hussain en svært viktig rolle i rekruttering for IS i Norge, skriver Aftenposten. Flere av de rekrutterte har enten endt opp i fengsel eller har blitt drept i krig.

– Han har styrket og bidratt til ISIL i langt større grad enn en enkelt fremmedkriger. Han har vært den sentrale bakmannen, sa politiadvokat Anne Karoline Bakken Staff.

annonse

Hussain er tidligere talsperson for den islamistiske gruppa Profetens Ummah. Filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen og medarbeider Khan Farooq fulgte hans rekrutteringsarbeid i 2015.

Sommeren det året møtte PST opp hjemme hos Rolfsen og beslagla opptak som blant annet viser en 18-åring på vei til Landvetter flyplass i Göteborg sammen med Hussain. 18-åringen ble pågrepet, mistenkt for å skulle slutte seg til IS i Syria.

Hussain ble 4. april i år dømt til ni års fengsel i Oslo tingrett for terrorrekruttering og medlemskap i den terrorlistede organisasjonen IS, samt for å ha ytt økonomisk og materielle støtte til flere norske fremmedkrigere i Syria.

Hussain har erklært seg ikke skyldig i deltakelse i og rekruttering til terrorgruppen IS, og valgte å anke.

– Vi mener at han skal frifinnes, sier Hussains advokat John Christian Elden.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]