Oslo 20150326. Kari Kjønaas Kjos (FrP) under pressekonferansen om innføring av fritt behandlingsvalg på Stortinget torsdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Regjeringen vil gjøre et nytt forsøk på å heve maksimalstraffen til 26 år, varsler Fremskrittspartiet.

– Dagens lovverk strider med folks rettsfølelse. Da forslaget sist gang ble stemt ned argumenterte Arbeiderpartiet med at de ikke hadde hatt nok tid, nå håper jeg de har bestemt seg, sier Kari Kjønaas Kjos (Frp) til ABC Nyheter.

Tidligere i år stemte Stortinget ned forslaget om å heve straffen fra dagens maksimale 21 års fengsel, til 26 år. Nå vil Frp gjøre et nytt forsøk. I forslaget vil også ordningen med strafferabatt ved flere forbrytelser bli vurdert tatt vekk.

– Personer som begår flere alvorlige forbrytelser får strafferabatt, også det strider mot folks rettsfølelse, sier Kjønaas Kjos.

Leder av Stortingets Justiskomité, Lene Vågslid (Ap), sier Arbeiderpartiet ikke er avvisende til forslagene. Hun håper derimot forslaget denne gang kommer bedre forberedt enn hva som var tilfelle før sommeren.

– Hovedårsaken til at vi og flertallet i Stortinget stemte imot lovproposisjonen i juni i år var at den var altfor dårlig utredet og de la opp til en behandling i Stortinget på kun seks dager rett før sommerferien, sier Vågslid til ABC Nyheter.

(©NTB)

Advertisements

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]