An Israeli flag is seen near the Dome of the Rock, located in Jerusalem's Old City on the compound known to Muslims as Noble Sanctuary and to Jews as Temple Mount December 6, 2017. REUTERS/Ammar Awad
annonse

Det er ingen måte å få palestinere og jøder til å bli enige om en permanent løsning på grensespørsmålene rundt Israel. Begge grupper ser seg selv som offer, og det er et nullsumspill. Så denne konflikten avgjøres med makt – til enhver tid.

Men «ingen» innrømmer det og «alle» fordømmer Trumps beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

Men kanskje han gjorde helt rett. For nå er det sagt hva dette dreier seg om. Muslimene har tross alt Mekka, og de kristne har diverse steder her og der i tillegg til Roma. Som religiøse grupper klarer de seg godt uten like krav til Jerusalem.

annonse

Israel har kommet for å bli. Og Jerusalem var jødenes første (og eneste) helligdom. Let’s face it and move on.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]