Oslo 20160825. Medlem av Kontroll- og konstitusjonskomiteen Hans Fredrik Grøvan (KrF) etter torsdagens møte i Stortinget. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

Amerikansk anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad bør føre til at Norge gjør en ny vurdering av spørsmålet, mener KrFs Hans Fredrik Grøvan.

– I utgangspunktet er det naturlig at man anerkjenner et lands beslutning når det gjelder hvor hovedstaden skal ligge. Men spørsmålet er omstridt, og saken er brennbar. Det er problematisk hvis dette nå blir et hinder for den videre fredsprosessen, sier Grøvan til NTB.

KrF-representanten, som leder foreningen Israels Venner på Stortinget, erkjenner at beslutningen som USAs president Donald Trump ventes å kunngjøre onsdag kveld, kan få sikkerhetspolitiske følger for hele regionen.

annonse

– Men hvis USA nå gjør dette, og andre land eventuelt henger seg på, så bør dette også få konsekvenser for Norges vurdering av spørsmålet, sier Grøvan.

Han framholder at KrF i utgangspunktet ønsker at den norske ambassaden flyttes til Jerusalem, men at tidspunktet vil være avgjørende.

– Vi er opptatt av å holde fredsprosessen på sporet, sier han.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]