An Oscar statue is seen at the nominations announcement for the 87th Academy Awards in Beverly Hills, California January 15, 2015. REUTERS/Phil McCarten (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT)

Dokumentarfilmen «Kayayo – de levende handlekurvene» er på kortlisten til å bli Oscar-nominert til prisen for beste dokumentar på under 40 minutter. 

Filmen av regissør og manusforfatter Mari Bakke Riise er tatt ut som en av ti forhåndsnominerte til prisen, også kalt kortlisten.

– Det er første gang noensinne en norsk film har kommet på kortlisten i denne kategorien og viser nok en gang hvor høyt nivå det er på norsk dokumentarfilm, sier Toril Simonsen, fagleder kort- og dokumentarfilm utland i Norsk filminstitutt.

Filmens handler om Bamunu – en 8 år gammel jente i Ghana som ikke har sett familien sin på 2 år. Hun er sendt til Accra for å jobbe som bærer, eller kayayo.

– Kayayo har blitt kvalifisert til Oscar-løpet ved å få prisen for beste kortdokumentar ved Big Sky-festivalen i Montana. Dermed ble den én av 77 godkjente filmer som kunne vurderes av Oscar-akademiet da fristen for påmelding gikk ut, sier Simonsen.

Filmen har mottatt priser over hele verden, men ifølge Simonsen var festivalen i Montana utslagsgivende for at filmen havnet på kortlisten. Deretter har filmen blitt stemt fram av stemmeberettigede dokumentarfilmskapere i Oscar-akademiet.

23. januar blir det klart hvilke fem av de ti filmene på kortlisten som blir nominert til Oscar. Selve prisutdelingen går av stabelen 4. mars.

(©NTB)

Advertisements

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]