British Prime Minister Theresa May turns to listen to a translator during her meeting with Spanish Prime Minister Mariano Rajoy inside 10 Downing Street in London, Tuesday, Dec. 5, 2017. (AP Photo/Matt Dunham, Pool)
annonse

Britisk politi og etterretning har hindret et planlagt islamistisk attentat mot statsminister Theresa May, opplyser kilder til Sky News.

Dette er det siste av en rekke terrorplaner politiet og sikkerhetstjenesten MI5 mener de har avverget i år, melder nyhetskanalen.

– Jeg forstår det sånn at sjefen for MI5 informerte regjeringsmedlemmer tirsdag. Så alvorlige er planene de mener å ha avslørt, skriver kanalens krimreporter Martin Brunt.

annonse

– Det er i bunn og grunn snakk om et ekstremistisk, islamistisk selvmordskomplott rettet mot Downing Street. Politiet mener planen var å utløse en hjemmelaget bombe ved Downing Street og deretter angripe og drepe Theresa May i det påfølgende kaoset.

Ifølge reporteren har Scotland Yard, MI5 og politiet i West Midlands jobbet med saken i flere uker. Forrige uke toppet det seg da to menn ble pågrepet av væpnet politi. Mennene ble tirsdag siktet for terrorforberedelser. Mennene, som er 20 og 21 år gamle, skal fremstilles for tingretten i Westminster onsdag, opplyser Sky News.

Gatestubben som huser den britiske statsministerboligen er tungt bevoktet, med blant annet væpnet politi og fysiske sperringer. Sikkerhetstiltakene har blitt innført gradvis siden 1970-tallet og ble kraftig trappet opp det påfølgende tiåret på grunn av den økende trusselen fra væpnede irske republikanere.

I 1991 angrep IRA statsministerboligen med en hjemmelaget bombekaster. Daværende statsminister John Major var hjemme, men ble ikke såret av bomben, som landet i hagen. Sju år tidligere forsøkte IRA å drepe Majors forgjenger Margaret Thatcher med et bombeangrep mot hotellet der De konservative holdt landsmøte i Brighton.

NTB-TT
(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]