A Hungarian police van patrols the Hungary-Serbia border, which was recently fortified by a second fence, near the village of Gara, Hungary March 2, 2017. REUTERS/Laszlo Balogh

I denne reportasjen ser vi youtuberen og journalisten Brittany Pettibone som besøker byen Ásotthalom i Ungarn, ved grensen mot Serbia. Hun møter ordføreren og får se grensegjerdet ungarerne begynte å reise i 2015 for å holde migranter ute. Og det har de lykkes med. Ifølge Breitbart har Ungarn kuttet migrasjonen gjennom landet med 99,9 prosent etter at gjerdet ble oppført.

Ordfører Lászlò Toroczkai forteller Pettibone om ungarernes positive erfaringer med flyktninger fra det tidligere Jugoslavia på 90-tallet. Med disse opplevelsene i minne, ville man i begynnelsen av migrasjonsbølgens økning fra 2014 være til hjelp. Men erfaringene ungarerne hadde med migrantene fra Afrika og Midtøsten, var ifølge ordføreren vært svært dårlige.

Han kritiserer politikere som støtter asylinnvandring og peker på den økende terroren og kriminaliteten i Vest-Europa, som står i kontrast til den orden og trygghet som råder i Ásotthalom, nå som det er satt opp et grensegjerde.

Advertisements

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]