Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
I Dagbladet kan vi lese en artikkel som omhandler en undersøkelse utarbeidet av forskere ved Senter for studier av holocaust og livssynsminoriteter, og som viser stor utbredelse av antimuslimske holdninger i det norske folk.
annonse

Nær halvparten av alle spurte nordmenn mener at muslimer selv  «har mye av skylden for økende muslimhets». Samtidig svarer nær fire av ti bekreftende på påstanden «muslimer utgjør en trussel mot norsk kultur», mens over tre av ti mener at «muslimer ønsker å ta over Europa».

Denne undersøkelsen er selvfølgelig gjort på en slik måte at man blander rettsskafne nordmenn som er kritiske til islam og muslimers manglende evne til å integrere seg, med de som kommer med hatretorikk. På denne måten får man satt alle i et negativt lys. Så istedet for å ta folket på alvor, uttaler Barne- og likestillingsminister Solveig Horne, at «hun er særlig bekymret over at så mange som 10 prosent av de spurte mener at trakassering og vold mot muslimer kan forsvares.»

Så enkelt gjør man altså om en folkemening til å bli en ekstremistisk holdning av et mindretall.

annonse

Når Horne er overrasket over at tallene er så høye, så burde hun heller ha sørget for en uavhengig undersøkelse hvor man kunne få tall som er mer realistiske.

Førsteamanuensis Cecilie Endresen ved Universitetet i Oslo synes også tallene var høyere enn forventet.

– Det er uomtvistelig at mange er redd for mye ved muslimer, men dette synes jeg var høye tall, som må tas på alvor, sier Endresen til Dagbladet.

annonse

Endresen spør slik man kan forvente av en førsteamanuensis – totalt uten forståelse og innsikt:

– Frykter de den vanlige pakistanske jenta som jobber på apoteket, betaler skatt og behandler mennesker rundt seg på en fin måte, eller er det de muslimene som er beviselig farlig som de er redd for?

Endresen og hennes like forstår selvfølgelig ikke det som er åpenbart for en stakkar uten høyere utdanning, rikdom eller kontakter i det politisk korrekte systemet:

Vi frykter at norsk kultur må vike fordi muslimene nekter å integrere seg etter norske verdier, kultur og moral!

Det kan ikke forventes at Endresen, Horne eller spesielt at tidligere Ap-politiker og samfunnsdebattant Aslam Ahsan, skal forstå det som er innlysende. Til det er de alt for hjernevasket og politisk korrekte, der de i sin stadige søken etter å mistenkeliggjøre alle kritiske røster til muslimer og å rettferdiggjøre de ugjerninger som alt er gjort, og som i økende grad blir gjort mot norsk historie, tradisjon og identitet.

Alt det som våre forfedre møysommelig bygde opp med slit, svette, blod og tårer, er ikke verdt mer enn en sur fis for mennesker som Endresen og Horne.

Pakistaneren Ashan, tror han skjønner hvorfor:

– De gamle holdningene sitter igjen. Samfunnet har ikke oppdatert seg, og arven har gått videre. Misforståelsene og mistankene mot min generasjon henger igjen, uten at holdningene har blitt korrigert. Det er derfor veldig bra at denne undersøkelsen kom, så vi kan ta ordet og finne løsninger, sier han.

annonse

Arven har gått videre – misforståelser og mistanker. Dette er ord pakistaneren bruker om våre norske forfedre. At vi kan finne oss i noe sånt er ubegripelig spør du meg!

Det eneste som var interessant i denne undersøkelsen, “Holdninger til jøder og muslimer i Norge 2017“, var førstnevnte.

Blant muslimske innvandrere som har vært bosatt minst fem år i Norge støtter 28,9 prosent negative påstander om jøder. I resten av befolkningen er andelen 8,3 prosent.

Den eneste kommentaren i artikkelen til disse tallene, er det pakistaneren som kommer med over to setninger:

– Det er en kjent sak at mange muslimer har et anspent forhold til jøder. Dette avhenger i stor grad av hvor på kloden de bor og henger sammen med historien, sier Ahsan.

Helt utrolig! Det skal vi altså godta?

At 28.9% muslimer i Norge «støtter negative påstander» om jøder nevnes ikke av Endresen eller Horne med ett eneste ord, mens en nordmann som stiller seg kritisk til islam i Norge, henges ut som en ekstremist og utøver av hatkriminalitet av begge?

Se hva Horne sier om de 10% nordmenn som mener vold mot muslimer kan forsvares:

– Når vi ser at så mange mener at trakassering og vold kan forsvares, er det helt uakseptabelt og svært bekymringsfullt.

Men om de 28.9% muslimer som helt sikkert syns vold mot jøder er greit, sier hun ingenting.

Derimot svarer hun slik på spørsmålet:

annonse

– Frykter du også mer vold?

– Ja, det vil alltid være en fare for det, men her har vi for lite kunnskap ennå. Vi ser jo i dag, ikke i Norge, men i andre land, at vold og trakassering mot jøder og muslimer øker.

Javel? Hvor da? I Israel og Palestina?

Hva med vold og trakassering utført av muslimer mot den norske befolkningen? Det var ikke et spørsmål som ble stilt. Kanskje Senter for studier av holocaust og livssynsminoriteter, burde ha spurt Oslo-politiet hvor mange muslimer som begår gruppevoldtekter mot norske kvinner istedet?

Legg også merke til hvordan de ordlegger seg i denne undersøkelsen.

Påstanden om jøder er forsiktig ordlagt slik at ikke ekstremist holdningen til muslimene om dette skal komme frem. Man spør derfor om du støtter negative påstander om jøder.

Ovenfor nordmenn sine holdninger til muslimer, stilles påstandene annerledes. Da spør man feks om muslimer selv har mye av skylden for muslimhets?

Når så mange som halvparten av befolkningen svarer ja på denne påstanden, så er ikke det et tegn på hets og hatkriminalitet, men derimot et råd til politikere og myndighetene om at man bør se litt på problemene rundt integreringen av denne gruppen.

Det er bare å ta en titt på skolene i Oslo feks. Gamlebyen skole har fått millioner i overføringer til språkopplæring av muslimske elever blandt annet. Byrådet vurderte nå å trekke denne støtten, da det viser seg at de muslimske elevene rett og slett ikke vil lære norsk. De regner vel kanskje med at det ikke er lenge til norsk som språk både skriftelig og muntlig snart bare blir et valgfag?

Med høyt utdannede blindebukker som Endresen i spissen og godtroende politikere som Horne, så kan det fort bli en realitet – sooner rather than later!

Hilsen hets og hatkriminalitet

PS! Få med at jeg selvfølgelig er rasist, nazist, fascist, lavt utdannet og hvit mann rundt 50. Det er bare å beklage.

 

 

(Teksten er tidligere publisert på bloggen “Johns hjørne – et annerledes blikk på ting og tang“)

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon