President Donald Trump speaks about his decision to shrink the size of Bears Ears and Grand Staircase Escalante national monuments, Monday, Dec. 4, 2017, in Salt Lake City. (AP Photo/Evan Vucci)
annonse

President Donald Trump kommer til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, men flytter ikke USAs ambassade med det første, sier amerikanske tjenestemenn.

Den kan ta flere år å flytte ambassaden, sier tjenestemenn tirsdag kveld. Samtidig blir det opplyst at Trump kommer til å gi ordre om at det legges planer for flyttingen.

Presidenten kommer til å kunngjøre sin beslutning onsdag klokken 13 i Washington.

annonse

Kvelden før sier en tjenestemann også at Trump vil støtte en tostatsløsning i Midtøsten, dersom Israel og palestinerne blir enige om det.

Det har vært knyttet stor spenning til hvilken avgjørelse Trump kom til å ta om Jerusalems status og plasseringen av den amerikanske ambassaden. Motstanden vokste tirsdag etter at han ringte flere ledere i regionen og varslet at han ville gå inn for å flytte ambassaden. Nå ser det altså ut til at flytteplanene blir utsatt igjen, slik de jevnlig er blitt utsatt i en årrekke, mens presidenten erklærer at han anser Jerusalem for å være Israels hovedstad.

Avgjørelsen vil være et brudd med etablert amerikansk og internasjonal politikk. Jerusalems status anses av de fleste for å være et spørsmål som må avgjøres i forhandlinger mellom israelerne og palestinerne.

NTB-AP-AFP
(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]