Tjenestemenn: Trump vil anerkjenne Jerusalem

Donald Trump kommer til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, men vil ikke flytte USAs ambassade ennå, opplyser amerikanske tjenestemenn. Arkivfoto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix

President Donald Trump kommer til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, men flytter ikke USAs ambassade med det første, sier amerikanske tjenestemenn.

Den kan ta flere år å flytte ambassaden, sier tjenestemenn tirsdag kveld. Samtidig blir det opplyst at Trump kommer til å gi ordre om at det legges planer for flyttingen.

Presidenten kommer til å kunngjøre sin beslutning onsdag klokken 13 i Washington.

Kvelden før sier en tjenestemann også at Trump vil støtte en tostatsløsning i Midtøsten, dersom Israel og palestinerne blir enige om det.

Det har vært knyttet stor spenning til hvilken avgjørelse Trump kom til å ta om Jerusalems status og plasseringen av den amerikanske ambassaden. Motstanden vokste tirsdag etter at han ringte flere ledere i regionen og varslet at han ville gå inn for å flytte ambassaden. Nå ser det altså ut til at flytteplanene blir utsatt igjen, slik de jevnlig er blitt utsatt i en årrekke, mens presidenten erklærer at han anser Jerusalem for å være Israels hovedstad.

Avgjørelsen vil være et brudd med etablert amerikansk og internasjonal politikk. Jerusalems status anses av de fleste for å være et spørsmål som må avgjøres i forhandlinger mellom israelerne og palestinerne.

NTB-AP-AFP
(©NTB)


Publisert: des 6, 2017 @ 7:28 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.