Foto: SCAN-FOTO
annonse

EU-kommisjonen trekker Polen, Tsjekkia og Ungarn for EU-domstolen fordi de har nektet å ta imot asylkvotene sine.

EU-kommisjonen åpnet sak mot de tre landene allerede i juni. Nå sendes saken videre til domstolen, bekrefter EU-kommisjonens visepresident Frans Timmermans.

– De har ikke gitt noen indikasjon på at de vil etterleve sin juridiske plikt til å bidra for å vise solidaritet med Hellas og Italia, sier Timmermans.

annonse

EUs obligatoriske kvoteordning ble innført for drøyt to år siden for å avlaste hardt pressede Hellas og Italia. Ordningen var midlertidig og er nå avsluttet.

Tsjekkia, Polen og Ungarn ble alle pålagt obligatoriske kvoter, men Polen og Ungarn har ikke tatt imot én eneste asylsøker gjennom ordningen. Tsjekkia har bare tatt imot tolv asylsøkere.

EU-kommisjonen holder fortsatt døra åpen for at de tre landene kan endre kurs, ettersom det fortsatt er asylsøkere igjen både i Hellas og i Italia som er kvalifiserte til omplassering.

– Hvis de endrer kurs, vil vi stoppe denne prosessen. Men hvis ikke, er neste skritt at vi går til retten, sier EUs innvandringskommissær Dimitris Avramopoulos.

(©NTB)

Annonser
  • 844
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]