EU-kommisjonen trekker Polen, Tsjekkia og Ungarn for retten for asylnekt

Foto: SCAN-FOTO

EU-kommisjonen trekker Polen, Tsjekkia og Ungarn for EU-domstolen fordi de har nektet å ta imot asylkvotene sine.

EU-kommisjonen åpnet sak mot de tre landene allerede i juni. Nå sendes saken videre til domstolen, bekrefter EU-kommisjonens visepresident Frans Timmermans.

– De har ikke gitt noen indikasjon på at de vil etterleve sin juridiske plikt til å bidra for å vise solidaritet med Hellas og Italia, sier Timmermans.

EUs obligatoriske kvoteordning ble innført for drøyt to år siden for å avlaste hardt pressede Hellas og Italia. Ordningen var midlertidig og er nå avsluttet.

Tsjekkia, Polen og Ungarn ble alle pålagt obligatoriske kvoter, men Polen og Ungarn har ikke tatt imot én eneste asylsøker gjennom ordningen. Tsjekkia har bare tatt imot tolv asylsøkere.

EU-kommisjonen holder fortsatt døra åpen for at de tre landene kan endre kurs, ettersom det fortsatt er asylsøkere igjen både i Hellas og i Italia som er kvalifiserte til omplassering.

– Hvis de endrer kurs, vil vi stoppe denne prosessen. Men hvis ikke, er neste skritt at vi går til retten, sier EUs innvandringskommissær Dimitris Avramopoulos.

(©NTB)


Publisert: des 7, 2017 @ 11:51 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
  • Reidar S

    Virker som EU som organisasjon går inn for harakiri. Strengt tatt støtter jeg denne beslutningen

  • Pepsy

    Boten for å ikke ta i mot EU-kvoten skal visstnok være satt til 250,000 euro per hode. Med tanke på hvor mange millioner i rene nettokostnader asylsøkere og flyktninger genererer gjennom et livsløp etter innvilget opphold, i tillegg til alt annet av sosiale og samfunnsmessige problemer, så burde dette være en nobrainer. Selv om de aksepterer boten så kommer de langt bedre ut enn å akseptere fordelingen fra EU.

  • Cecilie_M

    All ære til ledere av Polen, Tsjekkia, Ungarn som i denne saken gjør det eneste rette til tross for at Merkel og EU skal tvinge på de samme problemer som resten av Europa har fått.