European Union's commissioner for migration, Dimitris Avramopoulos, addresses a news conference during a ceremony in Warsaw, Poland, Tuesday, Nov. 21, 2017, that gave EU border agency Frontex a permanent status in Poland.(AP Photo/Czarek Sokolowski)
annonse

EU-kommisjonen gjentar kravet om at den midlertidige grensekontrollen i Norge og flere andre land må avsluttes.

– Det er på tide å gå tilbake til normalen. Den midlertidige grensekontrollen må avsluttes, sa EUs innvandringskommissær Dimitris Avramopoulos da han ankom til EUs justis- og innenriksministermøte i Brussel torsdag.

Norge, Danmark, Sverige, Tyskland, Frankrike og Østerrike har alle innført midlertidig kontroll på indre grenser i Schengen.

annonse

Den norske grensekontrollen gjelder ferjer som ankommer fra Danmark, Sverige og Tyskland. Kontrollen ble innført i kjølvannet av flyktningkrisen i 2015 og ble nylig forlenget til 12. mai 2018.

Kontrollregimet ble diskutert over lunsj på ministermøtet torsdag.

Norge deltok på lunsjen og var representert av statssekretær Thor Sættem (H). Han forsvarer Norges beslutning om å fortsette med grensekontroll i 2018.

– Vi må ha kontroll på migrasjonsstrømmene. Derfor har vi valgt å forlenge, sier Sættem til NTB.

– Identiteten til en veldig stor andel av migrantene som befinner seg i Europa, er uavklart. Det har stor sikkerhetsbetydning for Norge at vi kjenner identiteten til dem som kommer, sier han.

I en ny framdriftsplan antyder EU-kommisjonen at kontrollene bør fjernes innen sommeren neste år.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]