(FILES) This file photo taken on October 21, 2015 shows a US Air Force MQ-1B Predator remotely piloted aircraft as it flies overhead during a training mission in Nevada. A coalition drone strike in Syria killed three Islamic State group leaders involved in plotting foreign attacks, including two men who helped facilitate last year's attacks in Paris, the Pentagon said December 13, 2016. "The three were working together to plot and facilitate attacks against Western targets at the time of the strike," Pentagon press secretary Peter Cook said in a statement. They were killed in a December 4 airstrike in Raqa, an IS group stronghold in Syria. / AFP PHOTO / US AIR FORCE / HO / = RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / US AIR FORCE/432nd Wing/432nd Air Expeditionary Wing" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS =
annonse

En indisk drone har «invadert» kinesisk luftrom og styrtet i Kina, hevder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

– Indernes handling krenket Kinas suverenitet. Vi vil på det sterkeste uttrykke vår misnøye og motstand, sier den nestlederen for Kinas militære operasjoner vest i landet, ifølge Xinhua. Det ble ikke gitt nærmere opplysninger om hvor og når hendelsen fant sted.

Tidligere i år var forholdet mellom de to asiatiske stormaktene anspent etter flere gjensidige påstander om grensekrenkelser i et omstridt grenseområde øst i Himalaya.

annonse

Inderne tok det ille opp at kineserne satte i gang veibygging på et platå ved grensen til Bhutan, og indiske soldater utplassert i Bhutan rykket fram til grensen. Etter omfattende diplomatiske samtaler ble begge land enige om å trekke soldatene sine unna grensen.

Kina og India gikk til krig om omstridte grenseområder i Himalaya i 1962.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]