Xinhua: Indisk drone styrtet i Kina

Foto: AFP PHOTO / US AIR FORCE/432nd Wing/432nd Air Expeditionary Wing

En indisk drone har «invadert» kinesisk luftrom og styrtet i Kina, hevder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

– Indernes handling krenket Kinas suverenitet. Vi vil på det sterkeste uttrykke vår misnøye og motstand, sier den nestlederen for Kinas militære operasjoner vest i landet, ifølge Xinhua. Det ble ikke gitt nærmere opplysninger om hvor og når hendelsen fant sted.

Tidligere i år var forholdet mellom de to asiatiske stormaktene anspent etter flere gjensidige påstander om grensekrenkelser i et omstridt grenseområde øst i Himalaya.

Inderne tok det ille opp at kineserne satte i gang veibygging på et platå ved grensen til Bhutan, og indiske soldater utplassert i Bhutan rykket fram til grensen. Etter omfattende diplomatiske samtaler ble begge land enige om å trekke soldatene sine unna grensen.

Kina og India gikk til krig om omstridte grenseområder i Himalaya i 1962.

(©NTB)


Publisert: des 7, 2017 @ 8:04 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.