Sverigedomokraterns partiledare Jimmie Åkesson. Foto: Vilhelm Stokstad/TT / NTB scanpix
annonse

Ifølge SCBs siste måling oppgir 14,8 prosent at de vil stemme på Sverigedemokraterna. Men i en måling som registrerer partisympati uten å angi hva de spurte vil stemme på, svarer bare 11,9 prosent at de sympatiserer med ytre høyre-partiet.

For de fleste andre partier er andelen som sympatiserer med partiet, større enn dem som sier de skal stemme på det. Forskjellen skal vise hvilket stemmepotensial et parti har.

Unntaket er kristendemokratene KD, der bare 2,6 prosent sier de sympatiserer med partiet, mens 3,1 prosent sier de vil stemme på det. Også for Centern er antall sympatisører noe lavere enn antall velgere – 9,2 prosent mot 9,5 prosent.

Forskjellen mellom kvinners og menns sympatier er også størst for SD. 7,7 prosent av kvinnene sier de sympatiserer med partiet, mens tallet for menn er 16,1 prosent.

NTB-AP

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]