Sverigedomokraterns partiledare Jimmie Åkesson. Foto: Vilhelm Stokstad/TT / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ifølge SCBs siste måling oppgir 14,8 prosent at de vil stemme på Sverigedemokraterna. Men i en måling som registrerer partisympati uten å angi hva de spurte vil stemme på, svarer bare 11,9 prosent at de sympatiserer med ytre høyre-partiet.

For de fleste andre partier er andelen som sympatiserer med partiet, større enn dem som sier de skal stemme på det. Forskjellen skal vise hvilket stemmepotensial et parti har.

Unntaket er kristendemokratene KD, der bare 2,6 prosent sier de sympatiserer med partiet, mens 3,1 prosent sier de vil stemme på det. Også for Centern er antall sympatisører noe lavere enn antall velgere – 9,2 prosent mot 9,5 prosent.

Forskjellen mellom kvinners og menns sympatier er også størst for SD. 7,7 prosent av kvinnene sier de sympatiserer med partiet, mens tallet for menn er 16,1 prosent.

NTB-AP

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]