Israel frykter uro etter fredagsbønnen i Jerusalem

Foto: AP / NTB scanpix

Palestinerne på den okkuperte Vestbredden og Gazastripen raser etter president Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som israelsk hovedstad.

Torsdag ble det brent plakater med bilder av USAs president, Israels statsminister Benjamin Netanyahu og amerikanske og israelske flagg i flere palestinske byer, og flere steder kom det til voldsomme sammenstøt mellom demonstranter og israelske okkupasjonsstyrker.

Over 80 palestinere ble såret av tåregass, gummikledde stålkuler og skarpe skudd på Vestbredden, opplyste Palestinsk Røde Halvmåne torsdag kveld.

Israelsk politi sendte fredag store forsterkninger inn i Jerusalems gamleby, av frykt for mer uro når fredagsbønnen er over.

– Flere hundre ekstra politifolk er utplassert i og rundt Gamlebyen, opplyser en talsmann for israelsk politi, Micky Rosenfeld.

Gamlebyen ligger i Øst-Jerusalem, som ble okkupert av Israel i 1967 og senere annektert. FNs sikkerhetsråd har slått fast at okkupasjonen er ulovlig.

NTB-AFP

(©NTB)


Publisert: des 8, 2017 @ 6:02 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.