FILE - In this April 1, 2017, file photo, Israel border police blocks an alley in Jerusalem's Old City after a stabbing attack. U.S. officials say President Donald Trump will recognize Jerusalem as Israel's capital Wednesday, Dec. 6, and instruct the State Department to begin the multi-year process of moving the American embassy from Tel Aviv to the holy city. His decision could have deep repercussions across the region. (AP Photo/Mahmoud Illean, File)
annonse

Palestinerne på den okkuperte Vestbredden og Gazastripen raser etter president Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som israelsk hovedstad.

Torsdag ble det brent plakater med bilder av USAs president, Israels statsminister Benjamin Netanyahu og amerikanske og israelske flagg i flere palestinske byer, og flere steder kom det til voldsomme sammenstøt mellom demonstranter og israelske okkupasjonsstyrker.

Over 80 palestinere ble såret av tåregass, gummikledde stålkuler og skarpe skudd på Vestbredden, opplyste Palestinsk Røde Halvmåne torsdag kveld.

annonse

Israelsk politi sendte fredag store forsterkninger inn i Jerusalems gamleby, av frykt for mer uro når fredagsbønnen er over.

– Flere hundre ekstra politifolk er utplassert i og rundt Gamlebyen, opplyser en talsmann for israelsk politi, Micky Rosenfeld.

Gamlebyen ligger i Øst-Jerusalem, som ble okkupert av Israel i 1967 og senere annektert. FNs sikkerhetsråd har slått fast at okkupasjonen er ulovlig.

NTB-AFP

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]