Mann med våpen pågrepet på Arlanda

Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / Johan Nilsson/TT / Sweden OUT

En mann i 30-årene ble fredag pågrepet på Arlanda flyplass utenfor Stockholm med våpen i håndbagasjen, melder Dagens Nyheter.

Mannen er siktet for å ha planlagt såkalt luftfartssabotasje, det vil si å sette luftfartssikkerheten i fare.

– Han hadde en gjenstand som ble ansett for å være farlig å ha om bord på flyet, og han kunne ikke gi noen fornuftig forklaring på det, sier stasjonssjef Oskar Tallryd i politiet i Nord-Stockholm til nyhetsbyrået TT.

Den pågrepne mannen, som skulle ta et fly til Egypt, er ikke svensk statsborger, men Tallryd vil ikke si noe nærmere om mannens nasjonalitet.

Ifølge Dagens Nyheter er mannen kjent av politiet fra før, men ikke for noe lignende forhold. Sikkerhetspolitiet Säpo er varslet om pågripelsen.

– Vi kjenner til hendelsen, men det er politiet som holder tak i denne saken, sier Säpos pressekontakt Karl Melin.

NTB-TT
(©NTB)


Publisert: des 9, 2017 @ 10:34 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.