Oslo 20171108. Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) og utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide (H)(bak) svarer på spørsmål fra pressen om returer til Afghanistan i Stortinget onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Til sammen bruker staten i år 6,7 milliarder kroner på snaut 6.000 enslige mindreårige asylsøkere.

Det viser tall Dag og Tid har fått fra Justisdepartementet.

Til sammenligning ga Norge 980 millioner kroner til FNs flyktninginnsats i fjor og 1,25 milliarder til syriske flyktninger i Syria og i nabolandene i 2015.

annonse

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier hun vil bruke mer penger utenlands.

– Det er trist å tenke på hvor mange flere vi kunne ha hjulpet, sier Listhaug i en kommentar til pengebruken i Norge.

– Dette er konsekvensen av en asylpolitikk som belønner de som kommer seg til Norge fremfor å ha som mål å hjelpe flest mulig, sier hun.

Listhaug understreker at Norge har et ansvar for å gjøre det vi kan for å hjelpe.

– Den britiske innvandringsministeren fortalte meg at de kunne hjelpe 100.000 barn for det samme som det kostet å hjelpe 3.000 barn i Storbritannia.

Listhaug sier til Dag og Tid at de som kjemper for en liberal asylpolitikk, må ta innover seg at flere asylsøkere til Norge betyr mindre hjelp til de som sitter i flyktningleirer og trenger helsehjelp, skolegang, medisiner og annet som er nødvendig.

– I stedet for kampanjer for de glemte flyktningene, har vi sett kampanjer fra mediene og politikere for å gi opphold til asylsøkere som har fått avslag og ikke trenger vern i Norge, som for eksempel «oktoberbarna». De er i realiteten voksne menn som har blitt vurdert til å ikke ha behov for beskyttelse, sier Listhaug.

Det kom 5.480 enslige mindreårige asylsøkere til Norge i 2015, og de utgjør det meste av kostnadene. Tallet falt til 320 i fjor, og så langt i år er det bare kommet 184 enslige mindreårige.

(©NTB)

  • 2.8K
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]