Oslo 20110829. En ensom velger i et avlukke i valglokalet i Oslo Rådhus mandag. Illustrasjonsbilder i forbindelse med kommunevalget 2011. Foto: Erlend Aas / Scanpix
annonse

Ved årets stortingsvalg stemte 55 prosent av innvandrerne, en svak økning fra 54 prosent ved valget i 2013. Men valgdeltakelsen er fortsatt svært lav.

Hos nordmenn uten innvandrerbakgrunn var valgdeltakelsen 80 prosent, så det er fortsatt langt igjen, viser tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Statistikken viser at Innvandrere fra hovedsakelig afrikanske og asiatiske land var noe mer ivrige til å stemme ved årets stortingsvalg enn for fire år siden.

annonse

54 prosent av innvandrere fra Afrika og Asia stemte ved høstens valg, noe som er en økning på 3 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg i 2013. For norskfødte med innvandrerforeldre fra samme område steg valgdeltakelsen med 5 prosentpoeng til 54 prosent.

Tallene viser at 6 prosent av stemmeberettigede innvandrere har blitt norske statsborgere. De fleste innvandrere med stemmerett er fra Afrika eller Asia, spesielt mange fra Pakistan, Irak, Vietnam og Somalia.

Valgdeltakelsen blant innvandrere fra Vest-Europa gikk derimot ned med fra 74 prosent til 71 prosent. Blant østeuropeiske innvandrere gikk valgdeltakelsen opp fra 51 til 54 prosent.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]