Væpnet politiaksjon på Torp flyplass på søndag. Et stort antall politifolk, ambulanser og brannbiler rykket ut til Torp lufthavn ved Sandefjord fredag ettermiddag. Sikkerheten var merkbart skjerpet, med væpnet politi som holdt vakt ved alle inn- og utganger, melder NRK og Tønsbergs Blad.
Del saken
  •  
  •  
  •  

Alle operative politifolk i Vestfold er satt inn, og Oslo-politiets bombegruppe er sendt til Torp flyplass ved Sandefjord.

Politiet er tilbakeholdne med å si hva som er årsaken til at et stort oppbud av politifolk, ambulanser og brannvesen ble satt inn på Torp flyplass ved Sandefjord fredag ettermiddag.

Alt av politifolk i Vestfold har fått beskjed om å bli på jobben inntil videre, melder Tønsbergs Blad.

– Det er mange som skulle gått fra jobb nå. Vi holder tilbake ressurser, men jeg kan ikke gå inn på noe tall. Det er ikke helt uvanlig at vi gjør det, sier kommunikasjonsrådgiver Torgny Alstad i politiet til avisen.

Politiet bekrefter at det er en pågående situasjon, men at flyplassen er i normal drift. De understreker også at det ikke er snakk om en konkret trussel mot flyplassen.

– Sentralt vitne i avhør

Isteden opplyser politiet at aksjonen er basert på informasjon de mottok fredag formiddag.

– Det var informasjon som har gjort det nødvendig å gjennomføre forebyggende tiltak ved lufthavnen. Politiet arbeider nå med å verifisere denne informasjonen gjennom vitneavhør, heter det i en pressemelding fra Sørøst politidistrikt.

Ved 18.30-tiden var situasjonen ved flyplassen fortsatt ikke avklart, men politistasjonssjef Brian Jacobsen forteller til Dagbladet at de har fått tak i et vitne som de håper kan komme med mer informasjon.

Dette skal være personen som ifølge vitner ble ført bort fra togstasjonen ved Torp tidligere fredag, og vedkommende er ifølge avisen sentral når det gjelder informasjonen politiet fikk som utløste vaktholdet ved flyplassen.

– Den personen ble med fra toget og er i hvert fall et vitne. Jeg vet ikke om vedkommende er pågrepet, men personen ble med politiet. Dette er et vitne vi snakker med nå, men jeg vet ennå ikke hva personen har av informasjon og har fortalt politiet, sier Jacobsen til Dagbladet.

Skarpskyttere og bombegruppe

Sikkerheten var fortsatt merkbart skjerpet ved 18.30-tiden fredag, med væpnet politi som holdt vakt ved alle inn- og utganger, ifølge TV 2. Skarpskyttere var også observert på tak rundt flyplassen tidligere på dagen.

I tillegg er bombegruppa fra Oslo-politiet utkalt og var ved 17-tiden på vei mot flyplassen, ifølge VG. Brian Jacobsen sier imidlertid til TV 2 at dette er udramatisk.

– Vi har bedt om bistand fra alle nasjonale enheter som holder til i Oslo, og de vurderer selv i hvor sterk grad de vil komme hit og være med på å øke beredskapen, sier han, og understreker at politiet har god kontroll ved flyplassen, og at det skal være trygt for flyreisende å komme dit.

Til NRK sier Jacobsen at politiet opprettholder aksjonen ved flyplassen til de får avklart den aktuelle situasjonen.

PST sier til samme kanal at de er rutinemessig orientert om situasjonen. De henviser til det lokale politiet når det gjelder spørsmål om det som skjer på Torp.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]