Oslo 20171025. Lovisenberg kirke ligger i Lovisenberggata 9 i strøket Lovisenberg i Bydel St. Hanshaugen i Oslo. Kirken ble oppført for Diakonissehuset og innviet i 1912. Den er tegnet av arkitekt Harald Aars i nyromansk stil med gotiske trekk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

Kirkerådet ber Stortinget bevilge 250 millioner kroner mer til Den norske kirke i 2019.

annonse
annonse

– Vi går ut fra at både regjeringen og Stortinget ser at dette er nødvendig for videre drift, sier Kirkerådets direktør Jens-Petter Johnsen til Vårt Land.

annonse

I statsbudsjettet for 2018 var det opprinnelig foreslått 30 millioner kroner mindre enn Kirken ønsket. I forliket som Kristelig Folkeparti og Venstre fikk på plass, fikk de inn igjen dette beløpet, pluss 20 millioner kroner ekstra for å forberede kirkevalget i 2019.

– Når Stortinget utligner regjeringens kutt, ser de at det er ­behov for bevilgninger som minst er på dagens nivå for å opprettholde en landsdekkende­ kirke, sier Johnsen.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

I det første året som selvstendig kirke synes Kirkerådet at «økonomiforvaltningen i bispedømmerådene og Kirkerådet er tilfredsstillende», slik det står i sakspapirene til rådet som har vært samlet denne uka.

Johnsen mener det er mulig å redusere antall administrative stillinger og enkelte fagstillinger, både i Kirkerådet sentralt og i bispedømmekontorene. Kirken har nettopp satt i gang et prosjekt for å redusere ansatte som for eksempel arbeider med personal- og økonomisaker.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.