Oslo 20171025. Lovisenberg kirke ligger i Lovisenberggata 9 i strøket Lovisenberg i Bydel St. Hanshaugen i Oslo. Kirken ble oppført for Diakonissehuset og innviet i 1912. Den er tegnet av arkitekt Harald Aars i nyromansk stil med gotiske trekk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kirkerådet ber Stortinget bevilge 250 millioner kroner mer til Den norske kirke i 2019.

– Vi går ut fra at både regjeringen og Stortinget ser at dette er nødvendig for videre drift, sier Kirkerådets direktør Jens-Petter Johnsen til Vårt Land.

I statsbudsjettet for 2018 var det opprinnelig foreslått 30 millioner kroner mindre enn Kirken ønsket. I forliket som Kristelig Folkeparti og Venstre fikk på plass, fikk de inn igjen dette beløpet, pluss 20 millioner kroner ekstra for å forberede kirkevalget i 2019.

– Når Stortinget utligner regjeringens kutt, ser de at det er ­behov for bevilgninger som minst er på dagens nivå for å opprettholde en landsdekkende­ kirke, sier Johnsen.

I det første året som selvstendig kirke synes Kirkerådet at «økonomiforvaltningen i bispedømmerådene og Kirkerådet er tilfredsstillende», slik det står i sakspapirene til rådet som har vært samlet denne uka.

Johnsen mener det er mulig å redusere antall administrative stillinger og enkelte fagstillinger, både i Kirkerådet sentralt og i bispedømmekontorene. Kirken har nettopp satt i gang et prosjekt for å redusere ansatte som for eksempel arbeider med personal- og økonomisaker.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]