Oslo 20171025. Lovisenberg kirke ligger i Lovisenberggata 9 i strøket Lovisenberg i Bydel St. Hanshaugen i Oslo. Kirken ble oppført for Diakonissehuset og innviet i 1912. Den er tegnet av arkitekt Harald Aars i nyromansk stil med gotiske trekk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

Kirkerådet ber Stortinget bevilge 250 millioner kroner mer til Den norske kirke i 2019.

annonse

– Vi går ut fra at både regjeringen og Stortinget ser at dette er nødvendig for videre drift, sier Kirkerådets direktør Jens-Petter Johnsen til Vårt Land.

annonse

I statsbudsjettet for 2018 var det opprinnelig foreslått 30 millioner kroner mindre enn Kirken ønsket. I forliket som Kristelig Folkeparti og Venstre fikk på plass, fikk de inn igjen dette beløpet, pluss 20 millioner kroner ekstra for å forberede kirkevalget i 2019.

– Når Stortinget utligner regjeringens kutt, ser de at det er ­behov for bevilgninger som minst er på dagens nivå for å opprettholde en landsdekkende­ kirke, sier Johnsen.

I det første året som selvstendig kirke synes Kirkerådet at «økonomiforvaltningen i bispedømmerådene og Kirkerådet er tilfredsstillende», slik det står i sakspapirene til rådet som har vært samlet denne uka.

annonse
annonse

Johnsen mener det er mulig å redusere antall administrative stillinger og enkelte fagstillinger, både i Kirkerådet sentralt og i bispedømmekontorene. Kirken har nettopp satt i gang et prosjekt for å redusere ansatte som for eksempel arbeider med personal- og økonomisaker.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.