Sandefjord 20171208. Væpnet politiaksjon på Torp flyplass fredag. Et stort antall politifolk, ambulanser og brannbiler rykket ut til Torp lufthavn ved Sandefjord fredag ettermiddag. Sikkerheten var merkbart skjerpet, med væpnet politi som holdt vakt ved alle inn- og utganger, melder NRK og Tønsbergs Blad. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En 26 år gammel mann fra Oslo er siktet for falsk forklaring etter fredagens væpnede politiaksjon på Sandefjord lufthavn Torp.

Mannen, som er norsk statsborger, hadde fredag ettermiddag status som vitne i forbindelse med politiets aksjon på Torp. Ifølge politiadvokat Cecilie Reinskau Svorstøl i Sørøst politidistrikt varslet mannen politiet om at noe skulle skje på flyplassen. Dette viste seg å ikke stemme.

– Det ble foretatt avhør, og sammen med ytterligere etterforskning fant politiet ut at forklaringen ikke var riktig. Derfor valgte vi å sikte ham for falsk forklaring, sier Svorstøl til NTB.

26-åringen har erkjent straffskyld. Svorstøl opplyser at det vil bli vurdert om det er grunnlag for å fremstille mannen for varetektsfengsling eller om han skal løslates.

Advokat Brynjar Meling er oppnevnt som mannens forsvarer.

Politiet hadde lørdag normal bemanning på Torp etter at alle operative politifolk i Vestfold og alle nasjonale bistandsenheter ble kalt inn til flyplassen ved 15-tiden fredag. Da hadde politiet mottatt informasjon om at noe skulle skje. Det var imidlertid ikke rettet noen konkret trussel mot flyplassen.

Ifølge flere medier var det skarpskyttere på taket på flyplassen og bevæpnet politi ved alle inn- og utganger. Det var også bevæpnet politi ved innsjekkingsskrankene og andre steder inne på selve flyplassen, og ifølge VG startet politiets vakthold flere kilometer fra flyplassen. Trafikken ved flyplassen gikk imidlertid som normalt.

NTB

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]