Titusenvis av libanesere og palestinske flyktninger demonstrerte mandag i Beirut i protest mot president Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som israelsk hovedstad. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Titusenvis av mennesker demonstrerte mandag i Beirut mot president Donald Trumps beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

Demonstrasjonen kom i stand på oppfordring fra lederen av den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen, Hassan Nasrallah, men samlet også mange andre libanesere og palestinske flyktninger i landet.

Demonstrantene marsjerte gjennom den sørlige delen av Beirut, der Hizbollah står sterkt, og slagord som «Død over Israel» og «Amerika er den store Satan» runget.

annonse

Nasrallah talte til demonstrantene på storskjerm fra ukjent sted, og han ga uttrykk for håp om at Trumps «tåpelige beslutning» om å anerkjenne Jerusalem som israelsk hovedstad markerer «begynnelsen på slutten» for den jødiske staten.

Nasrallah opplyste videre at Hizbollah snart er ferdige med å kjempe mot ekstremister andre steder i regionen, åpenbart med henvisning til Syria der militsen har spilt en sentral rolle i Assad-regimets kamp mot opprørere.

– Nå vil vi vie all vår tid til Jerusalem og palestinerne. Død over Israel, sa Hizbollah-lederen.

annonse

Etter 18 års okkupasjon lyktes Hizbollah i 2000 med å jage israelske styrker ut av Sør-Libanon. Seks år senere brøt det på nytt ut en væpnet konflikt, der over 1.000 sivile libanesere ble drept i massive israelske angrep.

NTB-AP
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon