The moon rises over Air Force One at Andrews Air Force Base in Md., Saturday, Dec. 2, 2017, after President Donald Trump returned from New York where he attended a trio of fundraisers. The Dec. 3 full moon will be the first of three consecutive supermoons. The two will occur on Jan. 1 and Jan. 31, 2018. A supermoon is a full moon or a new moon that approximately coincides with the closest distance that the moon reaches to Earth in its elliptic orbit, resulting in a larger-than-usual apparent size of the lunar disk as seen from Earth. (AP Photo/Susan Walsh)
annonse
annonse

President Donald Trump ønsker å sende astronauter både til månen og Mars.

Den amerikanske presidenten undertegnet mandag et direktiv der regjeringens romfartspolitikk skisseres. Romfartsorganisasjonen NASA skal utvikle et romprogram der amerikanske astronauter skal vende tilbake til månen, og etter hvert sette kursen for Mars.

Trump er ikke den første presidenten som legger ambisiøse planer for NASA, som ikke har sendt astronauter lenger vekk enn i bane rundt jorda siden Apollo-programmets dager tidlig på 70-tallet.

annonse

President George W. Bush lanserte i sin tid det såkalte Constellation-programmet der målet var nye måneferder. Det havnet imidlertid langt etter tidsskjemaet, og etter at 19 milliarder dollar var investert ble det skrinlagt av president Barack Obama i 2010.

Obama tok også til orde for besøk både på asteroider og Mars, og lovet en reise til den røde planeten innen 2025. Det er imidlertid lite som tyder på at USA vil få til det. Fortsatt er ikke fartøyet som skal erstatte de pensjonerte romfergene satt i drift, og landet er avhengig av å leie seter i russiske romfartøy for å frakte sine astronauter til den internasjonale romstasjonen ISS.

NTB-AP
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon