The moon rises over Air Force One at Andrews Air Force Base in Md., Saturday, Dec. 2, 2017, after President Donald Trump returned from New York where he attended a trio of fundraisers. The Dec. 3 full moon will be the first of three consecutive supermoons. The two will occur on Jan. 1 and Jan. 31, 2018. A supermoon is a full moon or a new moon that approximately coincides with the closest distance that the moon reaches to Earth in its elliptic orbit, resulting in a larger-than-usual apparent size of the lunar disk as seen from Earth. (AP Photo/Susan Walsh)

President Donald Trump ønsker å sende astronauter både til månen og Mars.

annonse

Den amerikanske presidenten undertegnet mandag et direktiv der regjeringens romfartspolitikk skisseres. Romfartsorganisasjonen NASA skal utvikle et romprogram der amerikanske astronauter skal vende tilbake til månen, og etter hvert sette kursen for Mars.

Trump er ikke den første presidenten som legger ambisiøse planer for NASA, som ikke har sendt astronauter lenger vekk enn i bane rundt jorda siden Apollo-programmets dager tidlig på 70-tallet.

President George W. Bush lanserte i sin tid det såkalte Constellation-programmet der målet var nye måneferder. Det havnet imidlertid langt etter tidsskjemaet, og etter at 19 milliarder dollar var investert ble det skrinlagt av president Barack Obama i 2010.

Obama tok også til orde for besøk både på asteroider og Mars, og lovet en reise til den røde planeten innen 2025. Det er imidlertid lite som tyder på at USA vil få til det. Fortsatt er ikke fartøyet som skal erstatte de pensjonerte romfergene satt i drift, og landet er avhengig av å leie seter i russiske romfartøy for å frakte sine astronauter til den internasjonale romstasjonen ISS.

NTB-AP
(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.