NATO Secretary General Jens Stoltenberg waits for the start of a meeting of the NATO-Georgia Council at NATO headquarters in Brussels on Wednesday , Dec. 6, 2017. (AP Photo/Virginia Mayo)
annonse
annonse

NATO har forlenget Jens Stoltenbergs periode som generalsekretær med to år. – Jeg ser fram til å fortsette arbeidet med å styrke alliansen, sier Stoltenberg. 

Beslutningen ble tatt tirsdag av NATOs råd, som består av medlemslandenes ambassadører.

– De allierte gratulerte generalsekretæren og har full tillit til hans evne til å fortsette sitt engasjerte arbeid, heter det i en uttalelse fra forsvarsalliansen.

annonse

– Beæret og takknemlig for at de 29 allierte har bestemt seg for å forlenge min periode som generalsekretær til slutten av september 2020, skriver Stoltenberg selv på Twitter.

Han legger til at han ser fram til å fortsette arbeidet med å styrke alliansen og sørge for at innbyggerne i NATO-landene er trygge.

– En krevende tid

Statsminister Erna Solberg (H) gratulerer Stoltenberg og sier han har bidratt til å skape samhold i NATO i en vanskelig tid.

– Det er en attest for den jobben han har gjort i en situasjon hvor det har vært vanskelig for NATO, sier Solberg til NTB.

annonse

Hun viser til at alliansen har måttet tilpasse seg en situasjon med voksende trusler og mye uro internasjonalt.

– Han har gjort en god jobb i å skape samhold. Det har vært viktig, sier hun.

Også utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) mener Stoltenberg har vært en god leder i en krevende tid.

– Ser fram til å fortsette det gode samarbeidet, heter det i en melding på Utenriksdepartementets Twitter-konto.

Støtte fra USA

Tirsdagens beslutning var ventet etter at blant andre USA og Tyskland gjorde det klart at de ønsket å beholde den tidligere norske statsministeren i jobben som NATO-sjef.

annonse

– Han gjør en utmerket jobb, og jeg tror samtlige medlemmer i alliansen er veldig støttende til en forlengelse, sa Kai Bailey Hutchison, som er USAs ambassadør til NATO.

Tysklands forsvarsminister Ursula von der Leyen beskrev NATO-sjefens innsats slik:

– Han har ikke bare gjort en storartet jobb med å modernisere NATO og tilpasse alliansens strukturer i en endret sikkerhetssituasjon. Jens Stoltenberg er også en stor drivkraft for et tettere samarbeid mellom NATO og EU.

Også NATO-alliansens mektigste leder, USAs president Donald Trump, har gitt uttrykk for at samarbeidet med Stoltenberg er godt.

Trump sa nylig på et massemøte i Florida at Stoltenberg er «min største fan i hele verden».

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon