** FILE ** President Bill Clinton, center, Israeli Prime Minister Ehud Barak, left, and Palestinian leader Yasser Arafat walk on the grounds of Camp David, Md., in this July 11, 2000, file photo at the start of the Mideast summit. Arafat, who triumphantly forced his people's plight into the world spotlight but failed to achieve his lifelong quest for Palestinian statehood, died Thursday Nov. 11, 2004 at age 75. (AP Photo/Ron Edmonds, File)
annonse

Under Camp David-forhandlingene mellom den israelske statsministeren Ehud Barak, Yassir Arafat og den amerikanske presidenten Bill Clinton i 2000 kom man frem til et avtaleutkast som Israel støttet, og som gjorde Jerusalem til en delt hovedstad mellom Israel og en ny palestinsk stat. Palestinerne sa nei.

I dag er den daværende løsningen med en åpen by uten grenser umulig å godta for Israel. Da vil både Hamas-terrorister og andre palestinske terrorister lett kunne ta seg inn i Israel. Da palestinerne kunne fått sin egen stat og Jerusalem som hovedstad, sa de nei, og startet i stedet en massakre av sivile israelere, som førte til at over 700 sivile israelere ble drept i løpet av to år. Som man reder, så ligger mann.

Godt at Donald Trump har forstått at en amerikansk ambassade i Tel Aviv, når Jerusalem er Israels hovedstad, er en stimulans til palestinsk stahet. Hvorfor skal Abbas gi etter i forhandlinger og godta fornuftige løsninger, når han har hele verden i ryggen i sin protest mot at Øst Jerusalem skal tilhøre Israel? Nå har Trump i stedet vedtatt en nøytral posisjon ved å ville flytte ambassaden til Vest-Jerusalem. Det er et skritt i riktig retning. 

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.