Finanspolitisk talsmann for Arbeiderpartiet Trond Giske i Stortingets vandrehall etter at de fire partiene på ikke-sosialistisk side kom til enighet i budsjettforhandlingene onsdag.
annonse
annonse

Ledelsen i Arbeiderpartiet skal ifølge Dagens Næringsliv ha fått flere varsler angående Trond Giske. I flere tilfeller skal det ha blitt reagert på Giskes oppførsel. De som har varslet om forholdene, har ment at ledelsen i Arbeiderpartiet bør undersøke sakene nærmere.

Trond Giske har hittil valgt å ikke kommentere det han anser for å være rykter.

Stortingsgruppen har i løpet av de siste to ukene diskutert hvordan partiet skal håndtere varsler om uønsket oppførsel. Annikken Huitfeldt informerte om partiets rutiner på området på et gruppemøte.

annonse

Sakene i Arbeiderpartiet som DN skriver om, skal ha blitt tatt hånd om av nåværende og tidligere partisekretærer Kjersti Stenseng og Raymond Johansen. En sak skal også ha blitt varslet inn til Anniken Huitfeldt, som leder partiets kvinnenettverk.

Da Giske var statsråd i Stoltenbergs regjering, ble han innkalt av daværende partisekretær Raymond Johansen etter en hendelse. Raymond Johansen har bekreftet overfor Dagens Næringsliv at han fikk rede på en sak om en sentral tillitsvalgt, og at han tok det opp med vedkommende.

Denne saken skal ha dreiet seg om SMS’er til en ung kvinne som i utgangspunktet ikke skal ha vært problematiske, men som likefullt har vekket reaksjoner grunnet Giskes høye posisjon i partiet.

annonse

Den andre saken skal dreie seg om at Giske skal ha oppsøkt et omkledningsrom på en kulturforestilling. Oppførselen skal ha blitt oppfattet som upassende. Det er denne saken som nylig skal ha blitt meldt inn til partikontoret.

Ifølge DN mente Kjersti Stenseng at hendelsen ikke var alvorlig nok for videre utredning, og Arbeiderpartiet skal ikke ha sett det som nødvendig å undersøke saken videre.

DN kjenner også til at Trond Giske som statsråd skal ha oppført seg upassende i forbindelse med hans statssekretærs bursdag. Dette tilfellet ble varslet inn til Annikken Huitfeldt, og hun ble bedt om å ta opp saken med Giske. Det er ikke kjent om Huitfeldt tok affære i saken og snakket med Giske om hendelsen.

Hverken Kjersti Stenseng eller Annikken Huitfeldt har ønsket å kommentere saken overfor DN.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon