This screenshot from President Donald Trump's Twitter account shows three retweets that he posted early Wednesday morning, Nov. 29, 2017, from the account of Jayda Fransen, the deputy leader of the British far-right fringe group Britain First. The origins of the videos in the tweets could not immediately be determined. They purport to show violence being committed by Muslims. (Twitter via AP)
annonse
annonse

Paul Golding, leder for ytre høyre-gruppen Britain First, er sammen med sin nestleder Jayda Fransen pågrepet i Belfast, angivelig for å ha nøret opp til hat.

Golding ankom torsdag rettsbygningen Laganside i Belfast i Nord-Irland sammen med Fransen. Der skulle hun møte til rettslig avhør, siktet for hatkriminalitet i forbindelse med en tale hun holdt under en demonstrasjon i Belfast i august.

Pågripelsen av Fransen torsdag begrunnes med et innlegg hun har skrevet i sosiale medier der hun kritiserer islam. Pågripelsen av Golding er begrunnet med hans deltakelse i demonstrasjonen i august.

annonse

I en uttalelse fra politiet i Nord-Irland heter det at etterforskere nå gransker talene som ble holdt under demonstrasjonen og at en 35-åring, som altså skal være Golding, i den forbindelse er innbrakt til avhør.

Fransen var sist i søkelyset i forrige måned etter at USAs president Donald Trump hadde retvitret tre videoer hun hadde lagt ut på internett. Onsdag laget hun en ny antimuslimsk video som hun har publisert, melder DPA.

Fransen har takket Trump for å ha retvitret hennes videoer og har bedt ham om støtte til å slå tilbake mot påtalemyndighetens anklager.

annonse

NTB-AP-DPA
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon