Max Hermansen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Den kjente religionskritikeren og tidligere læreren Max Hermansen gikk sammen med Lars Thorsen, Lena Andreassen og Anna Bråten til Eidvolds plass foran Stortinget rundt klokken 17 i ettermiddag. Planen var å høre på en demonstrasjon som pågikk der i dag i forbindelse med Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.

-Da vi kom ble vi møtt av noen Antifa-ekstremister, de spyttet etter oss og kom med ukvemsord, sier Hermansen til Resett.

Hermansen forteller at politiet kom etter få minutter og bortviste ham og de tre andre. Grunnen for bortvisningen skal ha vært at de som protesterte kunne bli provosert over deres tilstedeværelse. De ble bedt om å mot Spikersuppa via Rosenkrantz gate, men da de trosset politiet og stilte seg opp ved Grand Hotell, kom igjen politiet og krevde å få se legitimasjon.

-Når vi i SIAN har holdt demonstrasjoner utenfor Stortinget, har politiet latt venstreekstremister stå fem meter fra oss, sånn at de kunne lage så mye leven at ingen hørte hva vi hadde å si, sier Hermansen.

Han forteller videre at de ikke ble hørt av politiet. Spørsmål om å få snakke med operativ leder ble blankt avvist, ifølge Hermansen.

«Hva er dette for slags forskjellsbehandling, eller dikke-dering med de voldelige,» sier  han oppgitt.

– Vi som nettopp er imot den volden som det dessverre har blitt så alt for mye av i Norge, blir fjernet, mens de som er voldelige kan gjøre nesten som de vil. Har politiet tatt venstre-bermens siden?

De bortviste vil ta kontakt med Politidirektoratet for å få «avklart hva politiet kan gjøre med oss hjemlet i Politilovens paragraf 7,» skriver Hermansen i en separat epost til Resett.

Advertisements

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]