Oslo 20170423. Trond Giske på landsmøtet i Arbeiderpartiet søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

DN publiserte i går et oppslag om at AP-ledelsen har fått «henvendelser om flere saker om oppførselen» til nestleder Trond Giske. Nettavisen var raskt ute med et oppslag om saken, men så forsvant den fra nett. Ingen av de større mediene har ytret et ord om oppslaget i DN. Heller ikke NTB har nevnt noe om det. Resett valgte imidlertid å gjengi det DN skrev senere samme kveld.

Spekulasjonene går naturligvis om hvorfor det ikke nevnes av noen andre. Og hva kan det være? For DN blir jo normalt regnet som en sikker kilde av de andre i MSM. Dette er et interessant tilfelle innen journalistikken. For her bestemmes det politiske utfallet nokså direkte av hva mediene velger å gjøre. De to tilfellene DN har nevnt som berører Giske er lite konkrete, og DN tar ikke heller noen særlig klar stilling til om og i hvilken grad han har gjort noe klanderverdig. Men de lager altså et oppslag på det.

For Resett er det en nyhetssak i seg selv at DN lager en sak. DN er en betydelig aktør i medie-Norge. De har ikke publisert denne saken ved en tilfeldighet. De har jobbet lenge med det, og vurdert mulige konsekvenser for både seg selv og Trond Giske. Og nå er det en nyhetssak i seg selv at de andre hovedstrømsmediene ikke sier en pip.

annonse

Hvis mediene nå begynner å ringe rundt til ulike kontakter de har i Ap med spørsmål om upassende oppførsel og rette mikrofonene mot Trond Giske og ber om kommentarer hele tiden, ja ikke lar ham slippe til med noe annet, er han strengt tatt allerede ferdig. Og hvis de ikke gjør det, har de tatt en redaksjonell beslutning om nettopp det. Hans skjebne, og Aps lederstrid, kan meget vel avgjøres av de beslutningene som mediene i disse dager fatter. Så langt er de – med unntak av DN – lojale mot den middelaldrende karen fra Trøndelag.

Drittpakke eller realiteter

Trond Giske har jo hatt rykte på seg som en «levemann» lenge skal vi tro sosiale medier. Han er en sjarmerende kar med mye makt. Det er ikke urimelig at folk spekulerer. Men han har vært aktiv i politikken i tretti år, på tross av dette. Men nå har metoo dukket opp, og det skjer samtidig som det er etterfølgerstrid i Arbeiderpartiet. De unge heller mot Hadia Tajik, mens gubbeveldet og LO vel drar seg mot Trond Giske. I en slik situasjon er mistanker om «grisete» oppførsel en mulig tunge på vektskålen.

annonse

Det blir interessant å følge denne saken fremover. Det er «noen» som må ha snakket med DN, og disse befinner seg sikkert allerede i Ap. Spørsmålet er om det finnes flere historier, eller kanskje dette ble lagt ut i håp om at flere nå ville komme frem med sine historier om Aps nestleder og lederkandidat.

Det er bare Trond Giske som vet helt sikkert hva som kan komme.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon