MALMÖ, SVERIGE 20170611. Politi på stedet i Lantmannagatan i Malmö, der en mann ble skutt og drept natt til søndag. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix

Antallet våpensaker hos politiets Nationella forensiska centrum (NFC) har blitt flere, samtidig som antall skudd per skuddepisode har økt betraktelig i region syd, melder P4 Malmöhus i Sveriges Radio.

– Det kan nå deles inn i termer som normalskytinger og ekstremskytinger, sier Mikael Högfors, gruppesjef for våpengruppen hos NFC.

– En skyteepisode der det skytes et par skudd kan kalles for en normalskyting, om man ser på statistikken. Men det finnes noen eksempler i region syd, der man har hatt «oppgjør» og skutt med et par våpen, og da fyrt av 30-50 skudd.

P4 Malmöhus rapporterer om den kraftige økningen av våpenrelaterte mord og mordforsøk i region syd ifjor. I 2016 handlet det om 16 våpenrelaterte mord og 67 mordforsøk. Til sammenligning var det 15 mord og 72 mordforsøk til sammen i 2014 og 2015.

– Utviklingen har foregått over tid, sier Mikael Högfors. Ser man på de ekstreme tilfellene der det skytes veldig mye, så er i løpet av de siste 5-7 årene at vi ser en betydelig økning.

Han vet ikke hva økningen kommer av, om det handler om tilgang til ammunisjon, at våpnene har blitt større, eller at de kriminelle rett og slett er skikkelig dårlig på å skyte og derfor må fyre av mange skudd for å treffe noen.

Advertisements

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]