Rød sjøbod med vakker strandnellik. Mange nordmenn finner hytteparadiset i Strømstad. Naust. Foto: Lise Åserud / SCANPIX (FRB)
annonse
annonse

Mannen bak ordene er “Angry Foreigner” – eller den “sinte utlendingen” – en mann bosatt i Sverige siden 1990-tallet. Han står bak videoer som er sett millioner av ganger og går som en farsott både i og utenfor Sverige. Han er også kjent i Sverige under tittelen En Arg Blatte Talar. 

I videoene kommenterer og kritiserer han situasjonen i det stadig mer multikulturelle svenske samfunnet. Hans tirader går mot masseinnvandring, segregering og gjennomgripende kulturrelativistiske holdninger. På tross av at han lager videoer der han står frem åpent, har han ikke gått ut med sitt fulle navn, noe han begrunner med at den politiske situasjonen i Sverige er følelsesladet.

Resett har hatt gleden av å intervjue YouTube-kjendisen, som kom til Sverige som flyktning fra krigen på Balkan da han var 5 år gammel. På spørsmål om hva det var som gjorde ham så sint at han begynte å lage videoer, svarer han at han var lei av at ingen innvandrere stod frem og kritiserte den førte innvandringspolitikken.

annonse

– Jeg var lei av å bare se politisk korrekte innvandrere få plass i tradisjonelle medier. Svensk media løfter kun frem utlendinger som er utakknemlige og sinte på det svenske samfunnet, og som vil raljere om strukturell rasisme. Eller sosialister som promoterer åpne grenser. Det fantes ingen innvandrere som åpent kritiserte innvandringspolitikken før jeg begynte å lage videoer, noe som er latterlig med tanke på at veldig mange innvandrere er misfornøyde med det som pågår.

“Alle menneskers likeverd”

Youtuberen forteller at det svenske systemet premierer kriminelle utlendinger, mens hardtarbeidende innvandrere blir straffet.

– I Sverige gjør man ingen forskjell på bra og dårlige innvandrere. Det finnes altfor mange eksempler på voldtektsmenn som får oppholdstillatelse, mens innvandrere som jobber hardt, blir utvist på grunn av diverse byråkratiske anordninger. I et tilfelle ble en mann utvist fordi han hadde 180 kroner for lite i lønn. Det er et ødelagt system. Sveriges innvandringspolitikk premierer ikke dem som vil gjøre rett for seg.

annonse

Mange mener at man ikke skal gjøre forskjell på svensker og ikke-svensker hva gjelder kriminalitet og straff. Å deportere utenlandske voldtektsmenn er et omdiskutert tema både i Norge og i våre naboland. Vi har nok kriminalitet som det er, om man ikke skal huse andre lands kriminelle også, mener mange. Men i svensk offentlighet er dette som å banne i kirken. Da mistenkes du for å mene at ikke alle mennesker er like mye verdt.

– Om man sier at kriminelle innvandrere burde utvises, får man kjeft for at man “ikke tror på alle menneskers likeverd”. Det finnes mye å være sint over om man tror på rettferdighet og sunn fornuft for tiden, sier Angry Foreigner.

– Nå som problemene er blitt så åpenbare, er det mange som nå har innsett at dette ikke går? Har massene våknet? spør vi.

– Nei, jeg tror ikke folket har våknet ennå. Det er på gang, men dessverre er det en lang vei å gå, sier Angry Foreigner.

Svenskene stoler blindt på myndighetene

annonse

Han hevder likevel at svenskene er imot masseinnvandringseksperimentet Sveriges myndigheter har drevet gjennom. Han peker på en undersøkelse fra Demoskop der det fremgår at 70 prosent av svenskene mener at innvandringen er for stor.

– En annen undersøkelse av SOM-instituttet i Gøteborg viser at siden begynnelsen på 90-tallet har flere svensker villet minske asylinnvandring enn beholde den på samme nivå, sier han.

I Norge har vi en tradisjon for motkulturer og en skepsis mot sentralmakten som ikke finnes i Sverige. Angry Foreigner beskriver et folk som nærmest stoler blindt på sine ledere.

– Tross meningsmålingene stemmer vanlige mennesker på disse politikerne i valg etter valg, både Alliansen og de rødgrønne, som fører denne destruktive innvandringspolitikken. Hvorfor? Jo, det er noe man skal vite om svensker: De er latterlig naive og godtroende, og har en nesten blind tiltro til autoritet. Det ligger vel i svensk historie med arbeiderbevegelsen og sånn, at man skulle kunne stole på sine folkevalgte. Før i tiden var det sikkert sånn. Når det kommer til politikk, er det mange som ser sin partitilhørighet som en del av sin identitet. Å bytte parti blir nesten som å bytte identitet, for mange er det sånn, sier han.

– Snakker man om dette, kan man ikke ansettes noe sted

Angry Foreigner mener at om man hadde hatt direkte demokrati så ville fornuften i det svenske folket ha stanset utviklingen.

– Problemet i Sverige, slik jeg ser det, er at man legger vekt på gruppetilhørighet over sak. Om man hadde holdt en folkeavstemning om innvandringspolitikken hadde mennesker fra alle mulige ulike politiske retninger kommet sammen for å sette stopp for kaoset. Men sånn funker det dessverre ikke. Om Sverige hadde hatt direkte demokrati, hadde vi aldri havnet i denne røren. For folket er bra på folkevett. I stedet har vi et representativt demokrati, blandet med en konsensuskultur der janteloven er sterk. Det er ikke en god kombinasjon sier YouTube-stjernen.

– Men hvorfor vil du ikke gå ut med fullt navn?

annonse

– Snakker du om sånne saker, vil ingen ansette deg. Mange kontakter meg og takker meg for at jeg sier sånt de ikke kan si, da de skulle miste inntekt, karriere, venner og alt mulig om de gjorde det åpent. Det er latterlig. Den utenlandske journalisten Tim Pool kom til Sverige og bemerket dette. Det var vanskelig å finne personer som ville stille opp på intervju på grunn av dette. En psykolog som ble videointervjuet av Pool på kontoret sitt, var så redd for å bli identifisert at han fikk hele kontoret, inkludert seg selv, sladdet på filmen.

 

Selvdestruktiv postkolonialisme

Mange har hevdet at vestlige, utviklede land er nødt til å akseptere masseinnvandring av asylsøkere fordi vi står i gjeld til verden, grunnet kolonialisme, slavehandel og rasisme. På tross av at Sverige ikke har hatt kolonier utenfor Europa eller bedrevet slavehandel, er svensk offentlighet sterk påvirket av tanken om skyld og ansvar for andre lands problemer.

– Min teori om hvorfor akkurat Sverige er så selvhatende er at Sverige gjerne smisker med USA. Jeg mener at man gjerne forsøker å imitere USA i alt mulig, det meste av vår populærmusikk og TV-program er amerikansk, og det går så langt at man til og med importerer deres politiske forklaringsmodeller. Venstresiden i Sverige snakker om slaveriet og kolonialismen, til tross for at Sverige aldri har oppnådd noe merkverdig på disse områdene.

Angry Foreigner mener at venstresiden forsøker å forklare svenske problemstillinger ut ifra et amerikansk rasepolitisk perspektiv.

– Svensker har tatt flere hvite svensker som slaver enn svarte til og med, om man ser på trellsystemet man hadde under vikingtiden for eksempel. Man forsøker å ta en ideologisk forklaringsmodell som hører hjemme i USA og bruker den i Sverige.

– Hvorfor gjør man det?

– Fordi det er trendy og fordi det er institusjonalisert. Journalistene er venstrevridde og venstrevridde leser pseudo-intellektuelt akademisk nonsens om postkolonialisme, så påvirker det i prinsipp hele samfunnet. Til og med i skoler får unge mennesker lære seg at hvite er privilegerte og at det er synd på afghanere som lyver om sin alder. Selvhatet er ideologisk og institusjonalisert, både i media og i skolene.

Han legger til at svensk kultur, på tross av at den er vestlig, er påvirket av en kollektivistisk tankegang som premierer middelmådighet og konformitet.

– Men så har man dette med janteloven og den sosialistiske idéen om at ingen er mer merkverdig enn noen annen, og du kan bare holde kjeften. Tro ikke at du er spesiell nok til å skille deg ut. I Sverige er det stygt å skille seg ut. Det er i stor grad et nervøst konsensussamfunn, slår han fast.

I USA har man en sterkere tradisjon for motkultur og generelt høyere takhøyde for hva man kan si, ytringsfriheten er beskyttet ved grunnloven. Dette er amerikanerne flinke til å snakke om, mener Angry Foreigner.

– Sammenligner man med USA, som har en mer individualistisk kultur, der er det nesten fint å gjøre folk forbannede gjennom å si upopulære saker. Det forklarer hvordan Trump kunne vinne. Amerikanere elsker det. De skriker om sin grunnlov og deres ytringsfrihet og sier stygge ting bare fordi de kan, avslutter YouTube-kjendisen.

Du kan se noen av YouTube-videoene hans her:

 

 

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon