An Indian Catholic devotee holds rosary beads as she offers prayers at the grave of a relative during All Souls Day in Chennai on November 2, 2017. All Souls Day is observed in remembrance of friends and loved ones who have passed away -- the living pray on behalf of Christians who are in purgatory, the state in the after life where souls are purified before proceeding to heaven / AFP PHOTO / ARUN SANKAR
annonse
annonse

Pågripelsene fant sted i byen Satna i delstaten Madhya Pradesh sentralt i landet torsdag kveld. To av de syngende var prester.

– De ble pågrepet og innbrakt til avhør etter at en beboer klaget over å ha blitt lokket av en gruppe kristne til å konvertere, sier politietterforsker Mohini Sharma til AFP.

Han opplyser at 8 prester som dro til politistasjonen for å spore opp de 32, også ble pågrepet. Dermed satt det 40 katolikker på politistasjonen. Alle ble løslatt etterpå, opplyser Sharma.

annonse

– Anklagene om konvertering, som førte til at prestene og presteskoleelevene ble pågrepet, er tullete og latterlig, sier Theodore Mascarenhas, generalsekretær i det katolske bisperådet i India. Han legger til at framføring av julesanger har vært tradisjon i Satna i 30 år.

Som om ikke pågripelsene var nok, satte «terrorister som utførte rollen som religionspoliti», fyr på bilene til prestene, ifølge Mascarenhas. Han mener gjengen tilhører en høyreekstrem hinduistgruppe.

Ingen er pågrepet for bilbrannene.

Rundt 80 prosent av Indias 1,2 milliard store befolkning er hinduer. Resten er muslimer, buddhister og kristne. Kristne minoriteter har gitt uttrykk for bekymring over flere angrep mot kirker og kristne.

annonse

Hinduistgrupper har på sin side anklaget kirker og misjonærer for å lokke fattige med penger for å konvertere dem til kristendommen.

NTB-AFP

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon