Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Tradisjonelle medier er på vikende front, nye medier tar over lesermassen. Høyresidens alternative medier knuser venstresidens i antall lesere, melder nettsiden Spartakus.no.

Få personer under 30 år leser papiraviser, og de unge ser lite såkalt lineær TV, skriver Spartakus.no. Nyheter formidles over nettet og via mobilen. Høstens lesertallmåling fra Mediebedriftenes Landsforening viser en samlet tilbakegang på 11,3 prosent for papiravisene, mens nettavisene går tilbake med 4,1 prosent. Det er imidlertid en oppgang på mobilutgavene på 7,6 prosent.

I det nye medielandskapet dukker det opp nye blogger og alternative nyhetsider, klare til å ta over leserne fra de tradisjonelle mediene. Lenkene deles på sosiale medier, som Facebook og Twitter, og spres hurtigere enn debattredaktørene i de gamle redaksjonene klarer å refusere, påpeker Spartakus.no. De har laget en oversikt over de mest leste alternative nyhetssidene, basert på søk i søkemotoren «Traffic Estimate». Tallene viser antall unike besøkende de siste 30 dagene (hver besøkende telles kun en gang, gjentatte besøk fra samme person telles ikke).

annonse

Resett kommer opp som nr. 2 på listen, med 222.800 lesere siste 30 dager.

Kun Document.no ligger over, med 276.100 lesere. Document.no startet i januar 2003. På tredjeplass kommer Rights.no, som har vært på lufta siden 2001, med 184.200 lesere siste 30 dager. Resett ble lansert den 28. august 2017.

Søk på Nettavisen viser at de har 2,3 millioner unike brukere per måned, hvilket vil si at Resett allerede har 10 prosent av Nettavisens lesertall.

Resetts styreformann Christian Mikkel Dobloug sier at styret er svært fornøyde med utviklingen.

annonse

– Resett må bygges opp sten for sten slik alle gründerbedrifter må, det finnes ingen snarveier til suksess, derfor er vi tålmodige og standhaftige, men dette var gode nyheter, veldig bra! Nå kan vi gå inn i julehøytiden med en «bonuspresang» i bagasjen, sier Dobloug.

– Disse trafikktallene og engasjementet vi ser rundt Resett gir lyse utsikter for 2018, men her er det bare å stå på videre. Det nytter ikke å bli fornøyd og lat. Vi skal bli enda bedre og derfor tiltrekke oss enda flere lojale lesere og seere, avslutter han.

 

Om Resett skriver Spartakus.no:  

Resett.no: En nettavis lansert i august 2017, med Helge Lurås som redaktør. Lurås er leder av Senter for internasjonal og strategisk analyse, og hans favorittemaer er innvandring, islam og utenrikspolitikk. Dermed er den politiske retningen satt, selv om nettstedet skal være «politisk uavhengig». Lurås angrep norsk presse for skjev fremstilling av Trump under valgkampen. 5 redaksjonelle medarbeidere sørger for kontinuerlige oppdateringer av nyhetsbildet, en suksessfaktor for å få daglige lesere.

De profilerte investorene Øystein Stray Spetalen, Jan Haudemann-Andersen, Christian Mikkel Dobloug og Håkon Wium Lie er inne på eiersiden gjennom sine selskaper. Tilsammen har investorene satset 1 million kroner på prosjektet. Er de kanskje skuffet over at tradisjonelle medier ikke støtter nok opp under markeds- og finansøkonomien?

Antall unike besøkende siste 30 dager: 222.800

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon