This picture taken on June 26, 2017 shows police patrolling as Muslims leave the Id Kah Mosque after the morning prayer on Eid al-Fitr in the old town of Kashgar in China's Xinjiang Uighur Autonomous Region. The increasingly strict curbs imposed on the mostly Muslim Uighur population have stifled life in the tense Xinjiang region, where beards are partially banned and no one is allowed to pray in public. Beijing says the restrictions and heavy police presence seek to control the spread of Islamic extremism and separatist movements, but analysts warn that Xinjiang is becoming an open air prison. / AFP PHOTO / Johannes EISELE / TO GO WITH China-religion-politics, FOCUS by Ben Dooley

I Xinjiang-provinsen i Kina oppfordres lokale tjenestemenn til å flytte inn i familier. Formålet skal være å forene folkegruppen uigurene, som er muslimer, med den øvrige kinesiske befolkningen. Dette rapporterer Sveriges Radio.

Inntil nylig var de tyrkisktalende uigurene  i flertall i provinsen, men den kinesiske sentralmakten ønsker at uigurene skal gi opp sitt språk og sine tradisjoner og går stadig mer drastisk til verks.

De muslimske uigurfamiliene skal ifølge instruksjonene fås til å forstå og akseptere doktrinene fra den seneste kongressen i kommunistpartiet.

Kommunistpartiet fører en kampanje for å spre det som kalles “Xi Jinpings tanker” i hele Kina, men kampanjen er mer agressiv i Xinjiang, noe som ikke er uvanlig.

Kinesiske myndigheter sier at dette henger sammen med tiltak mot terrorisme. Det er blitt innført forbud mot religionsutøvelse som faste og bønn, samt forbud mot lange skjegg, slør og religiøse navn.

Dessuten har kinesiske myndigheter samlet inn i DNA-prøver i forbindelse med obligatoriske helsekontroller, noe som er blitt sterkt kritisert av Human Rights Watch. Myndighetene hevder på sin side at prøvene skal brukes i sikkerhetsøyemed.

Advertisements

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]