Laber oppslutning om demonstrasjon mot Wilders og Le Pen

Geert Wilders holder en tale på konferansen i Praha, 16. desember 2017. Foto: Vit Simanek/CTK via AP

Toppene blant Europas hardline-partier mot muslimsk innvandring møttes til samtaler i den tsjekkiske hovedstaden Praha lørdag, deriblant franske Marine Le Pen og nederlandske Geert Wilders. Det resulterte verken i gateslag, hærverk, slåsskamper med politi eller forsøk på å ødelegge møtet. Kun rundt 300 fredelige demonstranter, inkludert en bulldog, møtte opp foran møtehotellet for å protestere. Et anslag en av demonstrantene var enig med Resetts reporter i.

De møtte opp et par timer før møtet med lederen for det tsjekkiske partiet, Partiet for frihet og direkte demokrati, Tomio Okamura, Le Pen, Geert Wilders og representanter det østerrikske Frihetspartiet, Lega Nord i Italia, UKIP i Storbritannia og andre liknende partier, med fellesnevner anti-islam, anti-innvandring, anti-EU og bevaring av nasjonalstaten, presenterte seg for begeistrede medlemmer av Okamuras parti i møtesalen på Top Hotel.

Masseinnvandring må unngås

Der ble det viftet med flagg og vimpler mens Geert Wilders at han håpet at Tsjekkia ville fortsette å lukke dørene til det han beskrev som masseinnvandring. «Masseinnvandring må unngås, selv om vi må bygge en vegg», sa han til journalister under pressekonferansen forut for møtet. Le Pen karakteriserte den veien Europa nå er inne i som historisk.

Politiet lot demonstrantene på utsiden slippe helt frem til sperringene foran hotellinngangen. Der slapp ingen gjennom uten å vise pressekort og legitimasjon eller være forhåndspåmeldte medlemmer av arrangørpartiet. Hotellet var hundre prosent overtatt av det nasjonalistisk anti-islam partiet som gjorde valgskred under parlamentsvalget i oktober og ble Tsjekkias tredje største parti, med hjelp av slagordet: Nei til islam, nei til terror.

Møtedeltakerne måtte gå spissrotgang mellom demonstranter, men ingen forsøkte å hindre dem i å komme inn. Demonstrantene, for det mest voksne mennesker, nøyde seg med å pipe dem ut. Det affiserte ikke møtedeltagerne nevneverdig så det ut til.

Resett snakket med flere av demonstrantene. De hevdet at demonstrasjonen ikke var planlagt av noe spesielt parti eller noen organisasjon. Flere av demonstrantene viftet likevel med flagget til Piratpartiet, et parti som etter valget ble det dominerende partiet på den tsjekkiske venstresiden og kom inn i nasjonalforsamlingen for første gang.

Utenlandske demonstranter

En demonstrant fortalte at han var fra Ukraina, enn annen at også han ikke var tsjekkisk. Det mest i øye fallende ved demonstrasjonen var de mange EU-flaggene det ble viftet med. Åpenbart for å demonstrere mot de europeiske høyrepartienes negative EU-syn. Noen demonstranter hadde med seg hjemmelagde plakater. Blant slagordene var: «Et hatfritt Europa», «Sannheter og kjærlighet trumfer løgn og hat», «nei til rasisme» og «fortell Putin at Europa ikke er til salgs».

Ifølge den tsjekkiske partilederen ble konferansen arrangert for å drøfte opprettelsen av en felles gruppe i Europaparlamentet.  Men det kom lite nytt frem på pressekonferansen og under møtet. Flere av de deltagende partilederne har møtt hverandre flere ganger tidligere, og der er ofte gjestetalere under hverandres landsmøter.

Det nye var møtebyen som ble valgt, og at nye partier i sentral og Øst Europa nå trekkes tettere med i samarbeidet. Møtet ble sikker lagt til Praha fordi det her aldri er voldelige demonstrasjoner eller protester mot anti-islam-politikere, mente en av demonstrasjonene utenfor hotellet.

Den franske avisen Le Monde mener, ifølge den tsjekkiske TV-stasjonen Ceske Noviny at møtestedet for konferansen om en felles gruppe i EU-parlamentet ble lagt til Praha fordi man ønsket å synliggjøre suksessen til Partiet for frihet og direkte demokrati.

Mens det tyske telegrambyrået DPA mener de EU-kritiske partiene i Europa ved å støtte det tsjekkiske partiet ønsker å styrke EU-motstanden i Tsjekkia, som man håper kan bli det neste landet som vil melde seg ut av unionen.

Under pressekonferansen i Praha gjorde Wilders det klart at han ønsker Nederland ut av EU. Det vil føre til bedre sikkerhet og økt suverenitet og uavhengighet, mente han. «Vi vil samarbeide, men mellom suverene stater,» sa han.

En partileder som gjerne skulle ha vært til stede i Praha i helgen var den østeriske lederen for Frihetspartiet Heinz-Christian Strache, men han var opptatt av å presentere resultatet av regjeringsforhandlingene i sitt hjemland. Fredag ble det klart at Frihetspartiet blir en del av den østeriske regjeringen. En annen representant fra partiet deltok imidlertid under møtet.

 

 


Publisert: des 17, 2017 @ 1:54 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Lur Ing

  Resett er en umoden avis, de vet ikke hvor grensen går. I kommentarfeltet raderer de hei vilt. Det er forskjell på mine meninger å Resetts artikler, resett må slutte med å være dømmende å akseptere at vi alle tenker forskjellig. Det går ikke å radere virkeligheten, som venstrevridde har holdt på med i mange år nå. Skulle ønske jeg fikk et intellektuelt motsvar nå.

  • kenneth hovestøl

   Hva er «venstrevridde»?

  • bno1953

   Det er jeg sikker på at du i et hvert fall vil få her, men det betinger da at du fremmer et intellektuelt innlegg in the first place (…) Lykke til! Men et godt tips kan være at du ser inn på og bruker litt tid på å både se på det elitistiske eierskapet til MSM og årsaken til at disse blekkene fremstår som tause Birgitte i helt «sentrale forhold» i samfunnet.
   Start gjerne her: http://resett.no/2017/12/16/rykteflom-etter-svensk-gravejournalists-dod/
   Eller fortell meg liitt om hva du søker belyst så skal jeg gjerne hjelpe deg på vei med mindre du er en møteplager av en besservisser da? For da blir utgangspunktet så håpløst.

   Man kan ikke starte en diskurs slik du gjør som et godt og velment råd! The issue er «Laber oppslutning om demonstrasjon mot Wilders og Le Pen» og da imøteser jeg et modent overveid innlegg. På forhånd takk.

 • Petter Simonsen

  Disse partiene har nå etterhvert fått en god del folk inn i de styrende organer i EU. Spennende tider. I historiebøkene i fremtiden vil nok perioden fra den kalde krigen slutt til 2017-ish, bli regnet som en egen periode. Globaliseringen og EUs tidsalder.

  Det store spørsmålet er hva tittelen blir på det neste kapittelet. Den som lever får se…

 • Tor Anders Engen

  Jeg vil tro at de som demonstrerte der ville ha fått en ganske flau smak når dem vet hvem som laget utkastet til EU. Vil tro at piratpartiet, som jeg på en side kan støtte i visse saker, vil dra sin støtte til EU med engang.

 • John Miller

  Og blandt demonstrantenes slagord kunne man se: «Et hatfritt Europa», «Sannheter og kjærlighet trumfer løgn og hat», «nei til rasisme» ..

  Ja akkurat det er nettopp derfor fornuftsbaserte politikere møttes i Praha; Islam ER løgn og hat satt i system. Islam ER rasisme satt i system !

 • wasan T

  Jeg er ganske så sikker på at det har vært en god del valgfusk som har holdt høyrepartiene nede i Europa.

 • Kjell Ervik

  Bra av de som skjønner islam. Bra av de som går i bresjen for å beskytte egen befolkning og eget land. Som bedriver ekte nestekjærlighet, som vil hindre islams fremvekst.

 • Hans Hansen

  La det ikke være tvil. Det norske folk støtter Wilders og Le Pen. Savnet er dypt etter en norsk leder av deres kaliber.

 • Kjell Svensen

  Folk har vel sett og forstått at Wilders og Le Pen har rett….

 • S. Haugen

  Det er for seint, når skal disse innse det?

 • Richard Krogstad

  Det er ingen tvil om hvor mine neste ovale weekend-besøk skal foregå fremover. Det blir V4-landene. Jeg har vært i Praha 2 ganger, men ikke i noen av de 3 andre landene. På tide å finne noen hyggelige byer der også. Land med koranklosser holder jeg meg unna på ferie.

 • Rioreal

  Utrolig med EU
  Dette var en organisasjon som startet som en tollunion, som utviklet seg videre til et fellesskap der europeere skulle finne sammen i praktisk samvirke, dog uten å rokke på det faktum at vi er forskjellige land med forskjellige sprog og forskjellig kultur.

  Schengen ble opprettet for å gjøre grensene oss imellom enkle og ubyråkratiske i et Europa som fortsatt og i ennå større grad skulle holde grensen mot «ikke Europa» i hevd.
  Hvem er det så som «torpederer EU?

  EU byråkrater, EU ledelse og Et EU
  Parlament som åpenbart har gitt seg fullmakter langt utover det majoritets befolkningen i EU statene ønsker.
  Resultat? Se på Brexit, Polen, Ungarn, etc
  Hvorfor gjør disse EU menneskene dette mot sin befolkning, ødelegger EU med splid og demografisk «revolusjon»?

  EU var en strålende ide, men ødelegges nå kapitalt av globalister som har helt andre fremtidsvyer enn det de har fått fullmakter til av sine befolkninger.