Mindre berøringsangst og mer integrering

Kanskje må det en Sylvi til for å ivareta og støtte innvandrerkvinners rettigheter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

En skulle trodd at både Frp og Sylvi skulle få mye støtte og hyllest for å være med på å sette sosial kontroll og æreskultur blant innvandrere på dagsorden, men den gang ei. Selv med en modig og rørende tale der Sylvi roser undertegnede og flere andre, ser jeg på sosiale medier at hun blir beskyldt for å være falsk. Det er egentlig som forventet fra venstresiden. De tenker arrogant nok at engasjementet ikke er ekte eller godt ment så lenge det ikke kommer fra godkjente aktører, som dem selv. Sylvi og Frp er ikke noen av dem.

Det har blitt hevdet av noen på kommentarfeltet at det kun er én prosent som opplever sosial kontroll. Fra den antakelsen får de ideen om at vi som snakker åpent om utfordringene med innvandring, overdriver for å spre hat og mistenkeliggjøring. Sylvi fant den ene prosenten for å sette innvandrere i dårlig lys, ble det sagt.

Men om det kun er én prosent, hvorfor har vi nettopp innvilget 5 millioner til en organisasjon for å bekjempe sosial kontroll? Hvor er de 44 elevene som aldri vendte tilbake til skolen i høst? Hvorfor lever over 70% av somaliske barn i Norge under fattigdomsgrensen? Hvordan kan det ha seg at det årlig blir sendt barn på koranskoler, og torturert? Og hvorfor er alle disse etatene sprengt for kapasitet hvis kun én prosent sliter? Som det lett kan googles, er det langt over dette lille antallet som sliter med å integrere seg i Norge.

På tide med nye koster

Andre enn Frp har fått legge premisser for integrering i mange tiår nå. Men har de lykkes? Ikke akkurat. Så kanskje en ny oppskrift må brukes? En noe tøffere linje, en som stiller større krav. Kanskje er det Frp som sitter på løsningene for å rette opp mange års integrerings feil? Det kan ikke bare avfeies med at de mangler «et godt hjerte».

Mange flykter til det de anser som fredelig og harmonisk land, nemlig Norge. Likevel klarer de ikke å finne fred her. Hvorfor ikke, må man spørre? Og jeg finner ikke at diskriminering er årsaken. Norge er et raust og inkluderende land. Men de som kommer må gjøre en innsats, og de må også tilpasse seg. Å kreve rett til å bruke hijab på barn og provosere med sin politiske islam, er mildt sagt dårlig oppførsel.

Innvandrere må integrere seg, og det innebærer helt eller delvis assimilering. For noe av det norske må man ta til seg om man skal bli integrert, og da kan vi ikke kalle det med et annet navn enn assimilering. Vi lever i et godt samfunn, med gode verdier. Det har vi jo all grunn til å være stolte av, men dette krever mye av nyankomne. Og for oss å kreve at de følger opp det som må kreves, er bare rett og rimelig.

De tilreisende sitt medansvar

De valgte selv å komme til Norge. Vårt samfunn ble foretrukket. Derfor må de internalisere de gode verdiene som er her, hvor likeverd, selvstendighet, likestilling og frihet står sentralt.. Og samtidig må de forkaste den ukulturen de vokste opp med. Og ja, det er et krav. Og skal det få gjennomslag, må politikerne legge fra seg berøringsangsten, ignorerer rasismeanklager og står i barrikadene med alle disse som ønsker å befri seg selv fra patriarkatet og inhuman misbruk av religion.

Nå som stortinget stadig inviterer inn sekulære og ikke-religiøse innvandreraktivister, kan det være at vinden snur og at alle partier samles om å bekjempe ukultur. Ja, at de endelig begynner å lytte til oss som lenge har forsøkt å fortelle om det som foregår innenfor innvandrermiljøene.

For første gang i livet mitt er jeg glad for å ha Frp i politikken, og jeg tror det må en Sylvi til for å ivareta og støtte innvandrerkvinners rettigheter. Og så får jeg heller akseptere kritikk for at jeg «banner i venstresidens kirke».

 

God jul!

 


Publisert: des 16, 2017 @ 11:35 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Shurika Hansen

Kommentator
 • invernes

  Ja faktisk er det bare FRP som står på for kvinners rettigheter i Norge nå, de andre partier svermer for Sharia og det som verre er.

  • ferguson

   Helt enig.iflg feministene er det kvinne frigjøring å gå med hijab.Snakk om å snu ting på hodet.Feministene som tidligere solte seg toppløse på stranda,fordi det var likestilling.De kan jo prøve å sole seg toppløs i muslimske land.

 • Tor Anders Engen

  Nå er den eneste løsningen å fjerne den dødfødte multikulturen, la disse integreres i sitt eget land. Da er man kvitt dette problem.

  • Yakero Spail

   Jeg er enig, men tolker jeg Resett riktig så er problemet Islam, som må reformeres, og etter det så skal vi være like multikulturelle i dag, kanskje mer.
   Det er ikke løsningen slik jeg ser det.

 • ferguson

  Venstresiden har vært flinke til å kritisere kristendommen,de har gjort alt mulig for å ødelegge den.Når islam kom til Norge ble det helt stille fra venstresiden.Det partiet som har kritisert islam har vært frp.De som kritiserer islam blir hengt ut som rasister av venstresiden.Er venstresiden redd for å bli satt i bås med frp,er det derfor de ikke kritiserer islam?.Har venstresiden glemt hvordan de har kritisert kristendommen.Ut ifra samme logikk som venstresiden har mot de som kritiserer islamer,er ikke kritikk av kristendommen også rasisme.Eller mener de at muslimer er mere verdt enn kristne.Det ser nesten slik ut!

  • John Miller

   Kommunister og venstreradikale har alltid hatet kristendommen. Islam derimot med sin totalitære ideologi i bunn vekker lystfølelser i disse likesinnede ekstremistene.

 • Gulosten

  Integrasjon finnes ikke et eneste sted i verden og multikultur skaper bare uro og borgerkrig etter mange år med undertrykkende regimer.

  FrP må kaste av seg disse marxistiske tankene som også AP satset på i begynnelsen.

  De som har fått opphold som flyktninger må reise tilbake og «turistene» fra 1971 har vært her på NAV-ferie lenge nok.

 • Ø. Fremsæter

  Fortell dette til Grande. Hun har behov for en porsjon realisme før regjeringsforhandlingene.

  • ferguson

   Hun vil aldri forstå noe allikevel,hun skulle jobbet i barnehagen.

   • Loke Sølvgård

    Ånei, hold henne for all del unna en posisjon hvor hun kan påvirke barna våre! Slike Tanter har allerede fått operere fritt med galskapen sin i barnehager/skoler siden 80-tallet, og hjernevasket størsteparten av millenniumsgenerasjonen.

 • Steinar Sørensen

  For å hjelpe innvandrerkvinner ut av sosial kontroll må offentlige og private bedrifter sette foten ned for de som ønsker å bruke arbeidsplassen til politisk og religiøs agitasjon. For de mange ulike kundene er det ikke greit å møte mennesker med politisk/religiøse signalplagg. Spesielt for menn er dette ubehagelig. I møte med jenter som bærer hijab, dette politiske og religiøse signalplagger, er det vondt å vite at jentene pålegges ansvar for å tøyle de mannlige kundenes seksuelle drifter. Det er ikke fornøyelig – det er en ubehagelig opplevelse. I Norge er religion noe privat og skal foregå i den private svære og i de lokaler som er etablert for åndelig og spirituell utøvelse. Det er derfor svært underlig når våre toppolitikere stiller seg opp, smilende, sammen med en religiøst og politisk kjønnssegregert forsamling. Det er etter mitt syn å gi støtte til fortsatt kvinneundertrykkelse. Det må politikerne slutt med!

 • oliver

  Vektige ord fra Shurika Hansen.
  Man ser at stadig flere tungvektere i Europa og internasjonalt innser at det vettløse innvandringsprosjektet er galskap, at det polariserer samfunnet, skaper frykt og usikkerhet i befolkningen, bryter ned respekten for ordensvern og rettsvesen og gir grobunn for fremvekst av ødeleggende politiske ideer. Selv Donald Tusk sa her om dagen i EU-toppmøte at obligatoriske asylkvoter hadde vært «dypt splittende» og «ineffektivt». Selv om han fikk mye motbør fra andre europeiske ledere, bl.a. Sveriges statsminister Løfven, kan det tyde på at en dreining er i vente.

 • mom

  Stå på Shurika.

 • Psycho Joe

  Sylvi er en gave fra Gud!
  Og sann rasisme er å ikke sette sette samme krav til innvandrerere som etniske nordmenn.
  Det forteller indirekte at man egentlig ser på innvandrere som svakere og mindre ressurssterke enn oss andre.
  Det tror jeg dem som kommer til Norge også plukker opp rimelig enkelt.
  Jeg hadde også havnet i opposisjon med den ovenfra og ned holdningen som venstresiden viser.

  • tore

   Pass deg ellers kommer VG og «tar deg». De hvite i campingvogn i W Virginia er ifølge. avisen « få men allikevel farlige». De som angriper europeiske samfunn nevnes ikke. Ingen aggregerte størrelser eller tanker. Giæver er «state of the art». De mener alvor når de setter denne journalisten på sporet. Mitt spm er: mener de alvor eller er det en spøk jegvikke forstår? Å skyye ekorn er usympatisk etter alle norske målestokker. Det er angrepet på en håndfull gærne mennesker også; når Europa er under kontinuerlig ild. https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/4d1Vk6/sma-og-farlige

   • Psycho Joe

    Jeg så det der, og jeg skulle ønske det var en spøk.
    Som med det derre det hvite raseriet greiene også.
    Giæver og de liberale «nutcasene» i den politiske eliten er så hjernevasket og blindet av egen ideologi at det grenser til reell mental sykdom.

 • Gunnar Ødven

  Problemet er religion, og i vår del av verden spesielt de tre religionene som har sitt opphav i eventyrfortellinger fra Jødeland..

  Sylvi Listhaug har ingen troverdighet. Hun sier «– Hareide og andre politikere sleiker imamer oppetter ryggen…» Hva med hennes egen sleiking?

  Hun møter opp hos de mest motbydelige av kristenforsamlinger, viser sin begeistring og uttrykker sin støtte.

  Vi trenger å slå ring om den gledelige utvikling vi har hatt i retning et sekulært samfunn. Hadde Listhaug vært motstander av å føre oss tilbake til en tid da religion var et viktig element i samfunnsordningen, hadde det vært greit. Dessverre er hun ganske selektiv ved å gå imot én religion/ideologi. En annen religion/ideologi bejubler hun.

  Hun har ingen troverdighet.

  Gunnar Ødven
  Næringsdrivende

  • TanteBlaa

   Enkelte kunne trenge å lese seg opp. Det er forskjell på skitt og kanel.

  • John Miller

   Står islam for sekularisme ?

  • Karl Johan Grimstad

   Ser du ingen forskjell på disse religionene ?

  • Gunnar Ødven

   Til kommentarene:

   Det er forskjell på religionene, og det er forskjeller mellom de utallige variantene innen én og samme religion. Noen kristne tar avstand fra Jan Hanvolds form for kristendom. Listhaug gratulerer Hanvold med det gode arbeidet.

   Hverken islam eller andre religioner står for sekularisme. I et sivilisert, sekulært samfunn har man trosfrihet. Det innebærer òg frihet fra tro. At religionen skal være allestedsnærværende ved at noen bærer religiøse signalhodeplagg overalt er en uting. En arbeidsgiver burde i det minste ha rett til å bestemme hvilke antrekk som skal brukes i arbeidssammenheng.

   At det skal være obligatorisk for barn i Norge å delta ved gudsdyrkelse er også en uting.

   Å lese og tilegne seg kunnskap er en god ting. Nå når vil nærmer oss jul (yuletide) kunne det passe bra å «lese seg opp» slik at man fikk kunnskap om julens opprinnelse. De som vil feire Kristmesse, må få lov til det. Vi andre må få lov til å feire jul med skikker hentet fra mange hold. Noen skikker har sin opprinnelse fra eldgammel tid, andre skikker har kommet til underveis.

   God Jul!

   • Torbjørn Brevig

    Man blir så lei Human Etisk Forbund (HEF) og hva de nå kaller seg alle sammen.
    Vi har i følge deg ikke frihet fra å tro. Selvfølgelig har du frihet fra å tro. Ingen tvinger deg til å tro. Så vidt jeg vet har vi heller ikke et religionspoliti, som sjekker at du utøver din tro. Og som setter deg i fengsel hvis de finner avvik.

    Men HEF gir seg ikke det. Frihet fra å tro skal også gi dem retten til ikke å møte religion. Det er da man faller av. Og de er alltid i gang ved juletider. Da er helvete løs, hvis unger får høre en julesang. For ikke å snakke om å delta i en julegudstjeneste. Det er verdens undergang. I andre sammenhenger er det helt naturlig at man får informasjon om viktige trekk ved vår historie og våre tradisjoner. Men det skal altså ikke omfatte våre kirkebygg og det som foregår der. Burde være helt uproblematisk at det gis informasjon om religion i form av en julegudstjeneste, siden religionen har hatt en sentral plass i vår historie. Hvis man bare skal delta i og få informasjon om det man er enig i, får man et fattig samfunn. Og det å gjøre unger til gangs mennesker, betyr at de skal utfordres på ulike områder gjennom oppveksten. Skulle man se på noe i skoleverket, måtte det bli den skjeve rekrutteringen mhp. politsik ståsted og kjønn. Her drives det åpenbart systematisk påvirkning gjennom hele skoleløpet til fordel for enkelte politiske retninger og kjønn. For å si det sånn, hvorfor skulle gutta ellers falle fra i større omfang enn jentene?

    Videre klarer man ikke å se forskjell på religioner i HEF. Kristendommen fungerer i et demokratisk samfunn med ytringsfrihet. Islam gjør det ikke. Fordi den, i motsetning til kristendommen, er en totalitær lovreligion.
    I sitt fundamentalistiske religionshat, klarer ikke HEF å se forskjellen på dette.
    De klarer ikke en gang å telle opp antall demokratiske land med islamsk dominans. Og jeg kan fortelle HEF at det er fort gjort. Svaret er fortsatt null. Og så kan HEF forklare meg hvorfor alle fullverdige demokratier finnes der hvor kristendommen er en dominerende religion og hvorfor ingen finnes der islam er det samme.

 • Stokke123

  Nok en gang Shurika Hansen – meget bra!
  Behøver ikke si mer!

 • Balalaika

  Kan noen forklare meg dette?:
  -hva menes med integrering?
  -hva er moderat islam?
  -hvordan skal Islam kunne integreres i det norske samfunn?
  -hvem har makt til å bestemme at den norske kulturen skal vike for og tilpasse seg fremmede kulturer i eget land?

  • tore

   Forstår igrunnen ikke at det skal være vanskelig;de som kommer lar seg assimilere til det norske samfunnet. Hvis ikke så tilbakeføring.

  • Petter Simonsen

   La meg prøve med et naivt forsøk:

   – Integrering. At man tar til seg de positive sidene ved mottakerlandets kultur og levesett (sett med mottakerlandets befolknings øyne) og språk. Men beholder positive sider ved sin egen kultur (sett med mottakerlandets befolknings øyne).

   – Moderat Islam. Ønske fred og harmoni verden uten å spise så mye bacon og drikke altfor mye alkohol. Ikke tvinge synet sitt på andre.

   – Integrering av Islam. Ved å tolke vekk de deler som ikke passer, og gjøre den individuell. (Som Protestantisme vs Katolisisme). Ta en tur til Mekka en gang i livet.

   – Makt over kulturen. Det norske folk velger selv om de ønsker at den norske kulturen skal vike. Det gjøres i valg man tar hver dag, og hva slags oppførsel man aksepterer og tolererer.

   • Balalaika

    – Integrering.
    » At man tar til seg de positive sidene ved mottakerlandets kultur og levesett (sett med mottakerlandets befolknings øyne) og språk»?
    Hva mener du med ‘ at man tar til seg’, og betyr integrering da at vi som etnisk befolkning velger hva de skal få bringe videre av egen kultur og språk eller ikke? Hvordan skal dette isåfall skje?

    » Men beholder positive sider ved sin egen kultur (sett med mottakerlandets befolknings øyne).» Privat eller offentlig? Vår kultur er ikke ‘ferdig utviklet’, skal den få lov å vokse og utvikle seg videre slik vi definerer rett og galt og forme framtidens samfunn for alle i landet – eller skal andre kulturer ha påvirkning/veto på dette?

    – Moderat Islam.
    «Ønske fred og harmoni verden uten å spise så mye bacon og drikke altfor mye alkohol. Ikke tvinge synet sitt på andre.»
    Snakker du om at man skal tillate personlig tro privat etter denne malen, eller snakker du om etablert islam med moskeer/imamer osv (for det er vel kun Islam som er et problem her. er det ikke…?)

    – Integrering av Islam.
    «Ved å tolke vekk de deler som ikke passer, og gjøre den individuell. (Som Protestantisme vs Katolisisme). Ta en tur til Mekka en gang i livet.»
    Hvem gjør det og hvordan skjer det ?

    – Makt over kulturen.
    «Det norske folk velger selv om de ønsker at den norske kulturen skal vike. Det gjøres i valg man tar hver dag, og hva slags oppførsel man aksepterer og tolererer.»
    Javel, og valgene f.eks de norske politikere gjør på vegne av alle uten en folkeavstemning – f.eks en innvandring som danner parallelle samfunn med kulturer styrt av ideologier som bryter med alt av våre verdier – det gjør at ‘det norske folk selv velger’? Hva den dagen en slik minoritet blir majoritet ved valg?

 • Jan Nystrøm

  Adresseavisen hadde en artikkel i siste uke med tittelen: Gladmelding om integrering. Så skulle man kanskje forventet at Integreringsministeren fikk litt skryt da? Nei da, sjefstispa har fortsatt bare ansvaret for alt som går galt. Journalistene har bestemt seg en gang for alle at Listhaug er vond og hvis hun gjør noe bra relatert til innvandrere, så er det falskt og for å tekkes velgere. Jeg deler artikler fra Resett og Document fordi jeg syns de er kunnskapsberikende og forteller historier og om hendelser som vi ikke blir informert om i media. Jeg får ikke en eneste like på disse delinger. Berøringsangsten som eliten og media på venstresiden har skapt, hva jeg vil benevne som en sterk innskrenkning av den sosiale ytringsfriheten, har festet seg så sterkt i flertallet av det norske folk, at jeg på kort sikt ikke er optimist. Med mindre det blir et politisk flertall for å stille krav til nye landsmenn og kvinner om å praktisere våre verdier med likestilling mellom kvinner og menn og legning og at de gir slipp på den patrialkalske æreskulturen for å ta del i vårt velferdssamfunn og økonomiske støtteordninger, er jeg redd for at det etableres nye parallellsamfunn tilsvarende Sverige og Frankrike. Jeg har all mulig respekt for de sterke kvinnene som tørr å bryte ut av denne kulturen og som fortjener all den støtte de kan få. Det er nok lettere for metoo kvinnene å få støtte fra kvinnebevegelsene om en 30 år gammel uønsket berøring, enn å bistå i kampen for kvinners rettigheter i den muslimske ukulturen.

 • Reidar S

  Ut fra det du skriver er det tydelig at du skjønner problemstillingen, og det er bare å ønske deg velkommen blandt oss rasister uten hjertelag.
  God jul til deg også

 • Leif

  Jeg er ikke enig i at fremmedkulturelle innvandrere i Norge må assimileres, enten det er helt eller delvis. I USA – The big melting pot – er det ingen som krever at innvandrerne skal assimileres. Det snakkes knapt om integrering. Der er det mange segregerte samfunn, hvor innbyggerne kan leve og ha sine meninger i fred for resten av samfunnet. Myndigheter og naboer krever bare èn ting av dem; følg våre lover.
  Må det være annerledes i Norge, bare fordi vi er et lite land?

 • Robert Moseby

  Bra!