Marthe Valle har tatt initiativ til et norsk kunsteropprop mot Donald Trumps Jerusalem-erklæring. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Henriette Steenstrup, Frank Kjosås, Unni Wilhelmsen og over 600 andre har skrevet under på et norsk kunsteropprop mot Donald Trumps Jerusalem-erklæring.

Skuespillere, billedkunstnere, musikere, filmskapere og forfattere er med i protesten, skriver Dagsavisen.

– Det er lett å føle avmakt i denne situasjonen, men som kunstnere har vi et ansvar for å si fra, sier Marthe Valle, artist og aktivist, som tok initiativet til oppropet. Den britiske avisen The Guardian publiserte mandag et kunstneropprop med over 150 kjente kunstnere og artister. Det fikk Valle til å sette i gang initiativet i Norge.

annonse

«Ved å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, prøver Donald Trump å oppnå det samme som Israel har forsøkt å gjøre i femti år med væpnet makt: Å fjerne palestinerne, og deres politiske og kulturelle tilstedeværelse, fra deres egen by.», heter det i oppropet.

– Jeg opprettet en gruppe på Facebook, og responsen var overveldende. Etter bare ett døgn hadde vi fått over 600 underskrifter. Det er fantastisk at så mange folk fra kulturlivet stiller seg bak dette, sier Marthe Valle.

USAs president Donald Trump har skapt sterke reaksjoner verden over etter at han forrige uke anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad og kunngjorde at han vil flytte USAs ambassade dit.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon