Skjermdump fra YoutTube

Bechir Rabani er død, bare 33  år gammel, melder Samnytt. Han kom til Sverige fra Syria på begynnelsen av 80-tallet, men slekten hans var opprinnelig fra Palestina. Rabani var med på å starte Megafonerna, et medieprosjekt som gikk ut på å granske makten. Megafonernas videoer ble veldig populære og ble spredt hyppig i sosiale medier. Rabani var også kjent for å granske venstresiden, og særlig journalistenes hykleri og jakt på det de fremstilte som høyeekstreme. Dødsårsaken skal ha vært hjertesvikt.

Skjermdump fra Facebook

Rabani hadde blant annet som spesialitet å banke på dørene til journalister og redaktører fra dagspressen, som selv hadde hengt ut enkeltpersoner som høyreekstreme, og oppsøkt dem i sine hjem. Her banker han på døren til Expressens redaktør Thomas Mattsson:

 

På fredag meldte Megafonerna at Bechir Rabani var død, og at de ikke er sikre på årsaken. De viser til at rykteflommen om årsakene til hans død er så stor at de ikke vil kommentere det videre.

Skjermdump fra Facebook

Samnytt forteller at Rabani fikk stengt av sin facebookkonto kort tid etter at han gransket og forsøkte å konfrontere Robert Aschberg. Samnytt viser også til at Rabani hadde kontaktet Samhällsnytts reporter Egor Putilov:

Rabani hadde også jobbet med en gransking av Facebook og deres ansatte i Sverige, ifølge Samnytt. I sitt siste innlegg på VK (russisk sosialt medium) skrev Rabani at han ville komme med en avsløring angående Aschberg innen kort tid.  Det rakk han aldri. Han la også ut et tilsvarende innlegg på Megafonernas side på Facebook:

 

Her er video fra besøket hos Aschberg, publisert 9. desember i år:

 

Flere alternative nyhetssider og blogger i Sverige skriver om saken, og spekulerer i om dødsfallet var naturlig, eller om det kan ha politiske årsaker. Siden News Voice skriver på lederplass at «dødsfallet kommer som et sjokk for medborgerbevegelser i Sverige, bestående av svensker og innvandrere som har bestemt seg for å bekjempe meningsundertrykkelse og som vil jobbe for et åpnere samfunn med ærlig dialog. Mange som arbeider med disse målsettingene lurer på om dødsfallet var en tilfeldighet eller en bevisst handling, og det er mye spekulasjon rundt dette på nettet og i sosiale medier.»

Det er særlig den lovede avsløringen i forhold til Aschberg som skulle komme innen et døgn som vekker mistanke på alternative mediesider.

.

 

 

 

 

Advertisements

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]