FILE - This Wednesday, Nov. 29, 2017, file image provided by the North Korean government on Thursday, Nov. 30, 2017, shows what the North Korean government calls the Hwasong-15 intercontinental ballistic missile, at an undisclosed location in North Korea. Cathay Pacific said in a statement Monday, Dec. 4, the crew on a San Francisco-to-Hong Kong flight reported witnessing the apparent re-entry of the ICBM that North Korea launched before dawn Wednesday. Independent journalists were not given access to cover the event depicted in this image distributed by the North Korean government. The content of this image is as provided and cannot be independently verified. Korean language watermark on image as provided by source reads: "KCNA" which is the abbreviation for Korean Central News Agency. (Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)
annonse
annonse

En australsk mann født i Sør-Korea er siktet for å ha fungert som en økonomisk agent for Nord-Korea. Han skal ha forsøkt å selge missildeler.

Politiet i Australia opplyser at den 59 år gamle mannen skal ha tatt i bruk krypterte kommunikasjonskanaler for å forsøke å selge og diskutere masseødeleggelsesvåpen.

Mannen er den første som blir siktet under den australske loven om masseødeleggelsesvåpen, og strafferammen er opptil ti år.

annonse

Han skal også ha forsøkt å tjene penger på å selge dataprogrammer som blir brukt til å navigere ballistiske missiler, samt informasjon om Nord-Korea til andre «internasjonale enheter», sa politiet søndag, uten å gå nærmere inn på dette.

Statsminister Malcolm Turnbull sier han er blitt informert om det han omtaler som en svært alvorlig hendelse.

59-åringen ble pågrepet lørdag, og det skal dreie seg om forhold helt tilbake til 2008, opplyser politiet.

NTB-AP
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon